20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Emoții, din 15 iunie, pentru 2781 de absolvenți ai clasei a VIII-a din BN: Începe Evaluarea Națională

2781 de absolvenți ai clasei a VIII-a din Bistrița-Năsăud intră în febra examenelor de luni, 15 iunie. Începe prima sesiune a examenelor naționale:  

2781 de absolvenți din Bistrița-Năsăud s-au înscris la Evaluarea Națională, în sesiunea 2-27 iunie – transmite Inspectoratul Școlar Județean. 

Examenul începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie va avea loc proba la Matematică, iar joi, 18 iunie se desfășoară proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în 22 iunie până la ora 12:00, în centrele naționale.

Contestațiile se pot depune tot în 22 iunie, între orele 14:00-20:00. Rezultatele finale se vor comunica în 27 iunie.

Probele vor începe la ora 9:00.  Accesul elevilor în unitățile de învățământ este permis până la ora 8:30, pe baza unui document de identitate.

Timpul de lucru este de două ore, din momentul distribuirii subiectelor fiecărui elev. Pe durata examenului, în toate spațiile școlare se vor respecta reguli stricte de igienă și distanțare socială.

Până astăzi, în unitățile de învățământ din județ a avut loc pregătirea elevilor pentru examenul de Evaluare Națională.

Din numărul total al elevilor de clasa a VIII-a, aproximativ 86% dintre elevi și-a exprimat intenția de a participa la cursurile de pregătire.

Conform centralizării realizate de Inspectoratul Școlar, procentul zilnic de prezență a fost între 85,54% și 87,70% dintre cei înscriși.

73 centre de examen și 3 centre zonale de evaluare

La nivelul județului s-au constituit 73 centre de examen și 3 centre zonale de evaluare la Școala Gimnazială Avram Iancu, Școala Gimnazială Nr. 1 și Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Bistrița, în care vor fi evaluate lucrări provenind din alt județ.

O a doua sesiune a Evaluării Naționale pentru elevii care nu pot susține examenul din motive medicale va fi organizată în perioada 29 iunie–1 iulie, a mai transmis Biroul de presă al ISJ Bistrița-Năsăud. 

Foto @ capital.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!