2.8 C
Bistrița
marți, septembrie 21, 2021

EMOȚIONANT! Au donat organele fiului lor, iar după ani buni îi cheamă la nunta celuilalt copil pe cei care au primit o șansă la viață

O familie din Bistrița a făcut un gest de-a dreptul emoționant. După ce în 2013 au luat hotărârea să îi salveze pe alții donând organele fiului lor care a decedat, câțiva ani mai târziu soții Ferencz îi cheamă la nunta celeilalte fiice pe cei care au primit organele.

În 2013, soții Ferencz și-au pierdut fiul de doar 26 de ani, pe Flaviu, după ce acesta a suferit un accident lângă Beiuș. Tânărul, pasionat de longboard (n.r. un skateboard mai lung), s-a legat cu o frânghie de spatele unei mașini și a fost tras pe un drum cu serpentine. La un moment dat, tânărul s-a dezechilibrat și a căzut pe spate, suferind răni serioase în zona capului.

Potrivit Libertatea.ro, tânărul din Bistrița avea această pasiune încă din 2010, descoperind-o în Cluj-Napoca, pe vremea când era student la Design Ambiental.

În urma accidentului, tânărul a ajuns în comă la Spitalul Județean Oradea, iar medicii i-au spus mamei sale că avea un hematom la creier și că nu mai poate fi salvat. Medicii i-au propus femeii să îi doneze organele.

Aceasta a spus pe loc că este de acord, însă trebuia să se consulte cu soțul său, care era în Spania. În cele din urmă, tatăl băiatului înțelegând că acesta nu mai poate fi salvat a fost de acord cu donarea organelor.

Ficatul și rinichii lui Flaviu au ajuns la doi tineri, unul din Zalău și altul din Cluj-Napoca și la o doctoriță din București. Femeia i-a transmis doctoriței din București care a primit o parte din fiul său „Să primească la consultații și săracul, și bogatul, să nu facă diferențe între oameni”.

La ani buni de la acest neprețuit dar, bistrițeanca mai face un gest emoționant și vrea să îi invite pe cei pe care i-a salvat la nunta celeilalte fiice ale sale, eveniment care va avea loc în această toamnă în Cluj-Napoca.

„Aș vrea să îi invit la nunta fetei. Măcar la cununia civilă și la preot, dacă nu vor la masă, să nu creadă că vreau să îmi pună bani. Să simt că este și fratele ei alături de ea, în cel mai frumos moment”, a declarat, printre lacrimi, Semina Ferencz pentru Libertatea.

Dacă nu pot sau nu vor să vină la nuntă, femeia ar vrea măcar să îi cunoască personal pe cei la care au ajuns organele: „Nu aș vrea decât o îmbrățișare, să știu că la ei e ceva de la copilul meu”.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....