26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Facturile URIAȘE au băgat scârba-n alianță?! Radu Moldovan: „Dacă nu se găsește o soluție, nu mai avem ce să căutăm la guvernare”

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Consiliului Județean și liderul PSD, Radu Moldovan a precizat că dacă Guvernul nu găsește o soluție pentru facturile uriașe la gaz și curent care au venit la populație, instituții și firme, PSD nu mai are ce să caute la guvernare.

Întrebat cum se descurcă cu facturile la gaz și energia electrică, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat la Bistrițeanul Live:

„La Consiliul Județean au crescut substanțial, dar nu pot să zic că nu mă descurc. În schimb, va fi dezastru pentru noi la spital, la școlile speciale, la DGASPC, pentru că acolo avem costuri foarte mari atât la energia electrică, cât și la gaze. Și consumuri foarte mari, mai ales la spital”.

Acseta a venit și cu o soluție: reglementarea pieței 3 ani, în perioada 2022-2025. În acești 3 ani, Radu Moldovan crede că, cu investiții serioase, se poate garanta o independență energetică a României.

Liberalizarea pieței energiei în plină pandemie este numită de Radu Moldovan „o crimă”, mai ales că statul deține 80% din acțiunile producătorilor.

„I-am spus președintelui Ciolacu că dacă nu se găsește o soluție, noi nu mai avem ce să căutăm la guvernare, pentru că nu putem fi părtași la asta. Noi n-am intrat la guvernare să ne certăm cu PNL, să arătăm cu degetul spre cineva. Noi am intrat la Guvernare să oferim soluții. Oamenii așteaptă de la noi soluții. (…) Am spus lucrul acesta  încă din noiembrie, când am participat la întâlnirile de coaliție sau renegocieri pentru formarea guvernului, că dacă nu se va găsi o soluție fiabilă, România intră în faliment”, a mai spus președintele Radu Moldovan.

Emisiunea la care a fost invitat Emil Radu Moldovan poate fi urmărită mai jos:

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. D-le Moldovan, toate aceste cresteri aberante de preturi sunt convenabile guvernului! Preturi mai mari înseamnă încasări mai mari la buget! Și haideți sa fim măcar odată sinceti! Prețul la combustibil era în urma cu doi ani 4.3 lei acum este aproape 7 lei! Prețul la pâine z crescut de la 3.5 lei/kg la 8-9 lei/kg și asta în condițiile în care TVA a scăzut la 9% atât la pâine cât și la grâu! Acum creșterile astea uriașe la energie electrica, gaze și chiar apă în condițiile în care statul deține 80% din companii nu sunt tot același răspuns? Nu mai au curaj romanii sa se revolte și sa va fugăresc pe toți politicienii cu bâtele ca sa vezi cum v-ati schimba toți mentalitățile!

  2. Dar faptul ca ati taiat salariile la jumatate a zeci de salariati amariti de la cultura, pe o perioada nedeterminata, acum cand e mai greu iarna cu facturile, e tot o solutie? Ca nu avem nevoie de cultura, ci doar de sport, unde bagati sute de mii de euro, pentru ce? Ca performante n-am vazut. Si nici nu se aduna lumea cu miile la sport, ca la evenimentele culturale de odinioara. Psda ar trebui sa nu mai candideze deloc in viitor, ca nu are si nici nu a avut vreodata oameni capabili, care sa se gandeasca la cei amarati. Intotdeauna a fost doar o clica pt propriul interes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...