Falsificatorul buletinului lui De Niro, prins și încarcerat la Bistrița

Falsificatorul buletinului lui De Niro, prins și încarcerat la Bistrița

Doi bărbați, falsificatori de acte și bani, își vor petrece următorii ani după gratii. Aceștia falsificau bancnote de 50 de lei. Un act de identitate falsificat a fost a lui Robert de Niro. Ștefan Badii, unul dintre inculpați, a fost prins și încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

„La data de 7 mai a.c., polițiștii de investigații criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Iași împotriva unui bărbat, de 32 de ani, din Iași. Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 6 ani și 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de falsificare de monede sau de alte valori. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița”, anunță IPJ BN.

Care este povestea?

Ștefan Badii și Bulgaru Sorin și-au primit sentința după ce le-au fost contopite mai multe sentințe.

Ei lucrau la instigarea unei persoane care suferea de o boală gravă, care a decedat în timpul anchetei instrumentate de procurori.

Potrivit Ziardeiasi, la începutul anului 2009, Ştefan Badii a locuit împreună cu Daniel Venus Dragnea într-un apartament închiriat din municipiul Iaşi. La acel moment, Dragnea suferea de scleroză multiplă. Acesta l-ar fi rugat pe Badii să falsifice cupiuri de 50 de lei. Era plătit, în schimb, cu 15%, în bancnote autentice, din suma falsificată.

Inculpatul Badii Ştefan a falsificat bancnote prin scanarea unei bancnote autentice, după care, prin prelucrare software, scotea seria de pe ea şi făcea un şablon de trei bancnote pe pagină. Odată finalizat şablonul, scotea la imprimantă trei bancnote pe pagină pe care imprima seriile. Badii Ştefan a inscripţionat bancnotele astfel falsificate cu serii diferite, folosind un tabel generator de serii în program Excel“, se arată în rechizitoriu.

După ce seriile erau imprimate, Badii tăia bancnotele cu ajutorul unei ghilotine. Ulterior, decupa cu un cutter fereastra transparentă a cupiurilor. Lipea o bucată de bandă scotch modelată cu ajutorul cutterului astfel încât să acopere fereastra bancnotei. Apoi, desena capul unui vultur cu ajutorul unui instrument folosit la desenul tehnic. La final, lipea bandă scotch şi pe partea cealaltă a ferestrei transparente a cupiurilor.

Cum intră Sorin în „horă”

Din rechizitoriu reiese că în aprilie 2009, Dragnea i-a spus lui Sorin Bulgaru să meargă la Arad. Acesta trebuia să dea bancnote unei persoane necunoscute. Din motive neştiute, afacerea a picat, iar Bulgaru, alături de o altă persoană, s-au întors spre Iaşi.

Pe drum, Sorin a intrat într-un magazin dintr-o comună din Covasna pentru a-şi cumpăra ţigări. Când a dat o bancnotă falsă, vânzătorul şi-a dat seama că e ceva în neregulă cu ea şi a refuzat să o primească. Bulgaru a plecat şi a fost oprit pe drumul spre Iaşi de o patrulă de poliţie. Asupra sa au fost găsite 103 cupiuri false.

Venus Dragnea şi Ştefan Badii au fost implicaţi şi într-un alt dosar, de înşelăciune. La percheziţiile din acel dosar autorităţile au descoperit un buletin de identitate falsificat. Acesta conţinea chipul actorului american Robert De Niro.

 

FOTO: Ziar de Iași

 

Premiile municipiului Bistriţa se decernează vineri, la Palatul Culturii decembrie 10, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița” se vor decerna vineri, 13 decembrie, la Palatul Culturii din Bistriţa, în cadrul unei ceremonii festive.
După 30 de ani: Fotografii DOCUMENT şi obiecte din perioada comunistă, într-o expoziţie de excepţie, la Arhive decembrie 10, 2019 - Se împlinesc în curând 30 de ani de la Revoluţia Română. Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi Arhivele Naţionale Bistriţa-Năsăud organizează o expoziţie foto-documentară de excepţie.
Elevii Liceului Sanitar donează sânge pentru a salva vieți decembrie 10, 2019 - Mai mulți elevi ai Liceului Teoretic Sanitar, ajutați și susținuți de profesori,  organizează în aceste zile campania „Donând dăruim o șansă la viață”. Campania  a debutat astăzi și va continua și în zilele următoare.
O elevă de clasa a V-a din Beclean, a III-a cea mai bună la Taekwondo în Europa decembrie 10, 2019 - Recent a avut loc Campionatul European de Taekwondo pentru copii. O elevă din Beclean a reușit să cucerească medalia de bronz. Ana Luiza Bindea face zilnic naveta la Bistrița pentru a se antrena.  
Bistrițeanul acuzat de țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie dezminte acuzațiile decembrie 10, 2019 - Într-un drept la replică, bistrițeanul acuzat de o conațională că ar fi dat țepe de zeci de mii de lire în Marea Britanie, dezminte acuzațiile, susținând că i-ar fi plătit femeii peste 50.000 de lire.
FOTO/VIDEO – Ce înseamnă 10 ani de SMURD? Peste 82.000 de solicitări și 212 persoane readuse la viață decembrie 10, 2019 - SMURD a sărbătorit astăzi 10 ani de activitate la Bistrița. În acest deceniu de funcționare, SMURD a răspuns la nu mai puțin de 82.489 de solicitări, iar medicii și paramedicii de pe echipajele de prim ajutor sau terapie intensivă mobilă au readus practic la viață 212 persoane.
Județul are un nou prefect: prim vice-președintele PNL BN, Stelian Dolha! decembrie 10, 2019 - S-ar părea că s-a luat decizia privind numirea noului prefect de Bistrița Năsăud. Funcția îi va fi dată lui Stelian Dolha, în prezent prim vice-președinte al PNL BN. Acesta s-ar afla în drum spre București pentru instruirea necesară.
În premieră, la Bistriţa: Recital extraordinar la două piane, susținut de Eduard Kunz și profesorul său, Andrei Diev decembrie 10, 2019 - Reputatul pianist Eduard Kunz revine la Sinagoga din Bistriţa, într-un recital extraordinar! În premieră pentru oraşul nostru, Eduard Kunz va fi însoţit de profesorul şi mentorul său – pianistul Andrei Diev.
Prea puțini copii! O școală se desființează! O grădiniță își schimbă programul de funcționare! decembrie 10, 2019 - Natalitatea este în scădere! Iar lucrul acesta se răsfrânge și asupra sistemului educațional. Mai exact, numărul redus de copii a dus la desființarea unei școli. Iar o grădiniță își schimbă programul de funcționare. Cheltuielile sunt prea mari pentru cei câțiva copii care stau până la sfârșitul programului.
Salvați-le mama! Doi copii vă așteaptă la Centru de Transfuzii! decembrie 10, 2019 - ASTĂZI aveți ocazia să faceți o faptă bună! Mămica a doi copii a fost diagnosticată cu leucemie. Aceștia au postat pe Facebook o rugăminte: să mergeți astăzi să donați sânge. Iar ei vă vor aștepta la Centru de Transfuzii Bistrița ca să vă mulțumească.
Rostul de dimineaţă: Maria şi pruncul ei, de nerecunoscut, pe străzile din Bistriţa… decembrie 10, 2019 - Ni se poate întâmpla oricând, oriunde… La doar câţiva paşi de noi, pe orice stradă din Bistriţa, ni se poate întâmpla să vedem o femeie cu un prunc în braţe. Rebegiţi de frig, în căutarea unui adăpost…
BISTRIŢA: Evenimente deosebite la Palatul Culturii, în această săptămână decembrie 10, 2019 - Cei de la Palatul Culturii au pregătit câteva evenimente deosebite în această săptămână, pentru bistriţeni: 
Radu Moldovan: Mă bucur că s-a făcut dreptate! E un moment istoric pentru județ! decembrie 9, 2019 - Fetele de la CS Gloria 2018 au ajuns în Cupa EHF, după ce Corona Brașov a fost eliminată. Președintele Consiliului Județean s-a arătat mai mult decât bucuros, considerând această veste cadoul timpuriu de Crăciun. Directorul Cosma și antrenorul Pașca au declarat că e un lucru normal. 
Asta-i era ”ocupația”: Se plimba cu trenul și fura telefoane! decembrie 9, 2019 - Bărbatul din Telciu, prins săptămâna trecută de polițiștii dejeni, după ce a furat un telefon, nu era la prima abatere. Se pare că acesta se plimba cu trenul TOCMAI pentru acest motiv. Într-o săptămână a fost prins de trei ori, de oamenii legii, cu telefoane furate în buzunar.
DECIZIE FINALĂ: CS Gloria 2018 intră în locul Coronei Brașov în Cupa EHF decembrie 9, 2019 - Federația Europeană de Handbal a luat decizia, în urmă cu puțin timp, ca CS Gloria Bistrița 2018 Bistrița-Năsăud să înlocuiască formația Corona Brașov în Cupa EHF.