La 10 zile de când a rămas fără permis, un bistrițean a crezut că poate ieși din țară la volanul mașinii

2
10302

Polițiștii de frontieră au deschis dosar penal pe numele unui bistrițean. Rămas fără permis, bărbatul a crezut că poate ieși din țară la volanul mașinii sale. Totul la doar 10 zile distanță…

În 9 ianuarie 2023, un bistrițean a rămas fără permis. Deși avea dreptul de a conduce suspendat, bărbatul a crezut că poate ieși din țară la volanul mașinii sale.

Doar că la frontieră, fiind depistat la volan, fără permis, s-a ales cu dosar penal.

„Ieri, 19 ianuarie a.c., în jurul orei 18.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru ieși din România un cetăţean român, în vârstă de 38 de ani, din județul Bistrița-Năsăud.

Acesta conducea un autoturism, marca BMW, înmatriculat în România. La controlul de frontieră i-a fost solicitat și permisul de conducere. Bărbatul a spus că de fapt nu-l are la el.

În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au constatat faptul că persoana în cauză avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, din data de 09.01.2023.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat, conform Codului Penal”, transmite IPJ SM, conform VasileDale.ro

Conform legislației, ar fi putut conduce… dar dincolo de graniță

Conform codului rutier, suspendarea dreptului de a conduce un autoturism, în urma unei infracțiuni rutiere, se aplică doar pe teritoriul țării unde a fost comisă infracțiunea.

Astfel, bistrițeanul ar fi putut conduce mașina, dar dincolo de graniță. Fiind prins la volan pe teritoriul României, acesta s-a ales cu dosar penal.

Cauzele suspendării dreptului de a conduce, cât și alte informații legale privind acest aspect, în materialul de mai jos:

Ce trebuie să faci dacă ți-a fost suspendat permisul

2 COMENTARII

  1. Da poți pana te prind cei de acolo ca nu ai permis și aplica și ei legea lor pentru cetățeanul prins pe teritoriul lor fără permis și la o verificare în tara ta de origine vor vedea ca ai permisul suspendat pentru infracțiunea pe care ai comis-o,adică tot dosar penal….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.