20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Felicitări, oameni frumoși! Încă două zile și Robert va fi operat, datorită vouă!

Robert Gira e așa de aproape de a-și vedea visul devenit realitate. A ajuns în America, iar peste două zile va fi operat! Datorită vouă, acest vis al lui va deveni realitate! Felicitări, oameni frumoși!

Bistrițenii au dovedit, încă o dată, că au inimă mare și atunci când e vorba de a ajuta, nu se uită cât scot din buzunar.

Robert Gira, un băiețel din Năsăud, la cei 13 ani, privea la ceilalți copii de vârsta lui cum fugeau, se jucau sau mergeau neînsoțiți încoace și încolo.

Suferind de tetrapareză spastică, visul de a fii un copil ca și ceilalți era EXTREM de îndepărtat. Și doar pentru că singura șansă era în America, dar și pentru că avea nevoie de două operații, extrem de costisitoare. Iar familia nu-și permitea așa ceva.

Totuși, oamenii cu suflet mare care au aflat de povestea lui, au crezut în bunătatea oamenilor.

PRIMA MINUNE

Actele cu informațiile despre problema lui Robert au fost trimise în Statele Unite, la clinica unde se fac operațiile de care el are nevoie.

Deși sperau să li se aprobe intervențiile chirurgicale, nu se așteptau…să fie așa de repede. I s-a rezervat data de 6 octombrie pentru prima operație.

A DOUA MINUNE

Vestea că Robert a fost acceptat pentru operație a sosit al finele lunii iulie. Aveau 14 zile să strângă banii necesari pentru cele două operații. Acestea trebuiau achitat cu de zile înainte de intervenția chirurgicală, pentru a ”rezerva” locul.

Și aici s-a întâmplat a doua minune. Bistrițenii s-au mobilizat, și nu doar ei, și au donat, fără a se uita cât scot din buzunar. Mai mult sau mai puțin, donații direct în cont, târguri caritabile, producători locali care au donat din profit, etc.

Mobilizarea a fost exemplară, astfel că plata s-a făcut la timp.

A TREIA MINUNE 

Deși s-au adunat banii și operațiile au fost achitate, pentru a obține viză, aât Robert cât și mama lui, trebuiau să arate că au banii necesari pentru a sta în Statele Unite timp de mai bine de o lună, dar și că au banii necesari pentru biletele de avion dus- întors.

Din nou s-a făcut apel la inima mare a bistrițenilor, care au sărit în ajutor fără să aștepte prea mult.

Așa că Robert. dar și mama și tatăl lui, au primit viză, iar în 30 septembrie au pornit spre America.

Of, toate au fost cum au fost, dar acum urmează greul adevărat! Dar va fi bine, ca și până acum! Astăzi ( 30 septembrie – n.r.) ne-am întâlnit, ne-am luat rămas bun și am plâns! Nu a fost ușor dar am reușit să-l trimitem pe Robert în America, împreună cu voi! Despărțirea de ceilalți copii e grea pentru soții Gira !În seara aceasta,acum,merg spre București de unde vor lua avionul spre America!Nu stiu daca va pot descrie in cuvinte emoțiile, frica de necunoscut, grija ce o poartă si cu Robert acolo si pentru acasă pentru ceilalți copii!Sa ne rugăm lui Dumnezeu pentru ei!E foarte greu sa mergi peste ocean ,intr-un loc necunoscut,cu un copil bolnav lăsând în urmă pentru o perioadă de timp pe ceilalți copii!Sa le ajute Dumnezeu ,sa fie totul bine,sa se întoarcă cu bine la ceilalți copii care-i așteaptă acasă!Eu o sa va tin la curent cu tot ce se întâmplă în America!” a scris Alina Violeta Ilea pe Facebook, bistrițeanca ce s-a ocupat îndeaproape de acest caz.

Ieri au ajuns, s-au cazat, iar în 6 octombrie, adică peste două zile, Robert va fi pe masa de operație datorită vouă!

Așteptăm minunea finală, și vă mulțumim vouă, oameni frumoși!

 

Foto- Alina Violeta Ilea

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!