11.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Bistrița-Năsăud: 10 cazuri pozitive, printre care 2 elevi și 2 asistenți medicali, 16 bistrițeni externați și un deces

Avem 1.569 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 10 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 16 persoane au fost externate din spital. De asemenea s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.835 cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 10 cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care 3 angajați de la o unitate medico-socială din județ (doi asistenți medicali și un personal auxiliar; ceilalți angajați au fost testați și au rezultate negative, iar acum sunt testați beneficiarii), un beneficiar de la un centru de îngrijire pentru vârstnici și doi elevi de la Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița (clasa a II-a și clasa a VI-a; copiii se aflau în carantină, întreaga familie din care fac parte a fost testată pozitiv). Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.569 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 5 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 16 persoane au fost externate din spital. Totodată s-a înregistrat încă un deces în contexul pandemiei.

Decesul cu numărul 107 în județul Bistrița-Năsăud:

Bărbat, 85 ani, internat în 15 septembrie în Secția Boli Infecțioase (infecție confirmată cu Covid-19), transferat în 20 septembrie în Secția ATI, unde a decedat în această dimineață, 4 octombrie. Comorbidități: fibrilație atrială, cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 04.10.2020, este următoarea:

 • 1.569 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 107 decese;
 • 1.388 persoane externate (1149 externate vindecate și 239 externate la cerere);
 • 99 persoane izolate;
 • 433 persoane în carantină;
 • 182 teste (78 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar restul la un laboratoar privat cu care DSP BN are protocole de colaborare în vederea efectuării testelor pentru persoanele din centre rezidențiale)

Precizări din partea Instituției Prefectului: 

 • Până în prezent, 79 cadre medicale (19 medici, 59 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 36 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 100 persoane au fost externate.
 • 101 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 53 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află șapte beneficiari și o infirmieră de la un alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, până la această dată au fost externați șase. Din păcate, un beneficiar a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 10 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află o asistentă de la un centru medico-social din județul Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 cadre didactice. În acest moment mai sunt internate 2 persoane.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 elevi. Cinci elevi sunt internați în spital, trei urmează să fie evaluați, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un asistent social de la un centru de asistență pentru vârstnici.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un angajat de la o creșă de stat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și o asistentă medicală de la o grădiniță privată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și un angajat de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Angajatul a fost externat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Trei persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 17 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 8 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (de la blocul alimentar).

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.835 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 135.900. 108.135 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 5.003 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 56 decese. În spitale se află internate 7.826 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 598 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 396 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 11.378 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.591  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.334 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 55 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.702 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 733 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.