-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Încep trei zile de poveste la Festivalul Biolavanda! VEZI ce surprize au pregătit organizatorii:

Movul este culoarea care nu trebuie să lipsească din pozele de pe Facebook și Instagram weekendul acesta! Festivalul Biolavanda începe astăzi, iar organizatorii au pus la punct colțuri foto cu adevărat speciale amenajate în lanul de lavandă din Delureni, cel mai spectaculos din județ. Cum lavanda este vedeta acestui weekend, veți găsi la festival apă de lavandă, ulei de lavandă, aranjamente din lavandă și chiar înghețată sau limonadă din parfumata plantă.

Localitatea Delureni din comuna Urmeniș găzduiește cel mai impresionant lan de lavandă din județ. Lavanda de Provence, care este cea mai spectaculoasă, dar și ultima care înflorește, poate fi admirată în toată splendoarea sa, weekendul acesta la Festivalul Biolavanda.

Peste 10 colțuri foto au fost amenajate în lanul de lavandă de la Delureni. Oglinzi care vă ajută să faceți fotografii cu adevărat speciale folosindu-vă de reflexii și lumini, dar și un leagăn, băncuțe și măsuțe din lemn sau metal, o masa inedită cu leagăn pe post de scaune, rame foto și niște spectaculoase aripi de înger.

Organizatorii vă stau la dispoziție și cu recuzită și chiar sfaturi pentru fotografii absolut memorabile. Tot acolo veți găsi și produse din lavandă, de la apă de lavandă, ulei, decorațiuni și chiar butași dacă vreți să duceți acasă parte din spelndoarea Provence-ului.

Întrucât lavanda este vedeta weekendului, producătorii prezenți s-au adaptat și au pregătit produse speciale. Astfel, veți găsi limonadă cu lavandă sau înghețată cu lavandă. Sunt prezenți și producătorii de la Produs în Bistrița-Năsăud cu bunătăți tradiționale, dar veți găsi acolo și cafea, răcoritoare, vin local, bere artizanală, burgeri sau tacos.

Ce puteți face la Festivalul Biolavanda:

Organizatorii au pregătit mai multe zone de relaxare și socializare, unde puteți savura bunătățile din festival sau vă puteți încărca bateriile printre miresmele lavandei. Este amenajat inclusiv un spațiu de joacă pentru copii și activități dedicate lor.

În cele trei zile de festival puteți lua parte la atelierele de buchețele de lavandă, iar ei mici la atelierele de creație din materiale reciclabile, pictură pe față sau animație cu personaje de poveste.

Puteți, de asemenea, să profitați de foto&video booth 360 infinity sau de ședințe foto profesionale în lanul de lavandă. Vă puteți relaxa cu o plimbare cu căruța și admira peisajul profund rural.

Mâine, începând de la 19:00 va fi organizat un picnic special în lanul de lavandă, cu balmoș și gulaș, iar de la 20:00 va avea loc un concert folk susținut de Sorin Borzoș și Paul Gogancea. La 21:30 este programat un foc de tabără, iar de la 22:00 va avea loc un spectacol de lumini și lasere.

Duminică, pe lângă ateliere și activitățile disponibile în cele două zile, veți putea inclusiv să călăriți în lanul de lavandă.

În cadrul festivalului vor fi organizate și două campanii umanitare de strângere de fonduri pentru tratamentul artistei Andreea Ursache și pentru Georgiana Lorint, implicată într-un accident rutier, care, de asemenea, are nevoie de ajutor. Cei care vor să profite de foto & video booth 360 Infinity o vor putea face în baza unor donații pentru cele două cazuri.

Povestea lui Cristian Palco, cel care a pus pe picioare raiul mov de la Delureni, o puteți citi mai jos:

Povestea bistrițeanului Cristian Palco, care a pariat tot pe Lavanda de Provence. I-a învățat secretele tocmai în SUA

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...