1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Festivalul de Arte Vechi readuce în burgul Bistriței atmosfera de acum sute de ani

Ajuns la cea de-a III-a ediție, Festivalul de Arte Vechi readuce în burgul Bistriței atmosfera de acum sute de ani, prin concerte de muzică veche, expoziții, ateliere de creație și restaurare, storytelling, târg de meșteșuguri vii și dansuri din perioada de glorie a cetății.

În perioada 5-8 octombrie, bistrițenii sunt așteptați la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Arte Vechi.

Moștenirea istorică și culturală locală constituie un element semnificativ al brandului Poarta Transilvaniei și au un rol cheie în dezvoltarea durabilă, iar punerea lor în valoare prin evenimente culturale care facilitează cunoașterea istoriei locale, a elementelor caracteristice fiecărei perioade istorice și măsura în care acestea sunt reflectate în patrimoniul cultural material și imaterial, este o necesitate și un act de onoare”, anunță organizatorii pe pagina de Facebook.

Participanții vor putea asista la concerte de muzică veche, ateliere meșteșugărești, dialoguri culturale, expoziții de artă, tururi ghidate ale cetății și ateliere de storytelling.

Programul festivalului poate fi accesat on-line pe www.bistritamedievala.ro, caietul de program al fiecărui recital în parte urmând a fi disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/artevechibistritamedievala.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...