18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Festivalul de Arte Vechi readuce în burgul Bistriței atmosfera de acum sute de ani

Ajuns la cea de-a III-a ediție, Festivalul de Arte Vechi readuce în burgul Bistriței atmosfera de acum sute de ani, prin concerte de muzică veche, expoziții, ateliere de creație și restaurare, storytelling, târg de meșteșuguri vii și dansuri din perioada de glorie a cetății.

În perioada 5-8 octombrie, bistrițenii sunt așteptați la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Arte Vechi.

Moștenirea istorică și culturală locală constituie un element semnificativ al brandului Poarta Transilvaniei și au un rol cheie în dezvoltarea durabilă, iar punerea lor în valoare prin evenimente culturale care facilitează cunoașterea istoriei locale, a elementelor caracteristice fiecărei perioade istorice și măsura în care acestea sunt reflectate în patrimoniul cultural material și imaterial, este o necesitate și un act de onoare”, anunță organizatorii pe pagina de Facebook.

Participanții vor putea asista la concerte de muzică veche, ateliere meșteșugărești, dialoguri culturale, expoziții de artă, tururi ghidate ale cetății și ateliere de storytelling.

Programul festivalului poate fi accesat on-line pe www.bistritamedievala.ro, caietul de program al fiecărui recital în parte urmând a fi disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/artevechibistritamedievala.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: