28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

FII REPORTER: Ar fi făcut lucrări de canalizare ilegale și au lăsat și drumul stricat în urma lor

Un bistrițean și-a făcut un drum practicabil, până la imobilul lui. Doar că recent, vecinii și-ar fi făcut lucrări de canalizare. Nu doar că par a fi ilegale, dar au lăsat și drumul distrus. „Nici nu-mi mai pot scoate mașina din garaj, iar instituțiile mă pasează de la unii la alții”, a spus revoltat bistrițeanul.

Se întâmplă în Bistrița, pe străzile Gheorghe Bozga și Bradului. Strada Bradului ar aparține primăriei, iar Gheorghe Bozga ar fi stradă privată.

Aceasta din urmă a fost amenajată, făcută practicabilă de unul dintre cei mai vechi locatari de pe stradă. Cu pietriș, astfel încât să simtă că e „la oraș”, nu în vreun colț uitat de lume.

În timp, în zonă s-au construit și alte case, iar de aproximativ o lună, s-au făcut niște lucrări care au dus la stricarea drumului.

„S-au unit ei, câțiva, care să-și facă canalizare. Așa, după ochi. Nu știu cine le-a dat voie, că ei ziceau că ar avea autorizație. Apoi s-au complicat lucrurile și a intervenit și Aquabis. Au făcut și ei ceva lucrări. Ideea e că de vreo trei săptămâni, nu doar că sunt dezastru lucrările de canalizare, dar au lăsat și drumul impracticabil. Ei ar fi trebuit să aducă drumul la starea inițială, în urma lucrărilor. Că așa ar fi trecut în avizul primit de la primărie, pentru lucrări. Dar uite că drumul a rămas stricat și nimeni nu face nimic”, ne-a sesizat un localnic de pe strada Gheorghe Bozga.

Dacă a văzut că vecinii nu fac nimic, omul ar fi mers pe la instituțiile care ar fi trebuit să supravegheze și să dea avize.

Vecinii mi-au zis că cei de la Primărie ar fi trebuit să se ocupe de drum. Că doar cei de la Primărie le-ar fi dat autorizație pentru ca să facă lucrările. Cei de la Primărie mi-au spus că ei nu știu cine a dat autorizație. Că dacă a intervenit Aquabis, cei de la Aquabis sunt responsabili. Cei de la Aquabis mi-au spus că ei nu știu cine a preluat lucrările, și că primăria se ocupă de drumuri. Primăria se spală pe mâini, la fel și Aquabis. Poate că vecinii nici nu au avut autorizație, și numa așa au zis. Eu ce să mai cred? Ce să mai fac? Am investit în drumul ăsta, să-l fac practicabil, și acum, după treaba asta de doi lei, nu îmi mai pot nici scoate mașina din garaj”, a spus revoltat bistrițeanul.

Înainte, drumul era de piatră. Fiind stradă privată, municipalitatea nu poate asfalta, decât dacă locatarii fac anumite demersuri prin care cedează primăriei zona respectivă, și drumul ajunge astfel în domeniul public al municipiului.

Până una alta, bistrițeanul revoltat are un singur răspuns CLAR:

  • DRUMUL e impracticabil

Dacă a dat cineva autorizație, și cine a dat- cui a dat, asta e, momentan, o enigmă!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...