28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Nicu Moldovan: „Avem un caz pozitiv la Beclean, și din păcate, când e vorba de familii numeroase, nu se limitează la atât!

Primarul orașului Beclean a făcut încă un apel la cetățeni să respecte măsurile impuse pe timpul stării de alertă. Un nou caz de COVID-19 a fost confirmat aseară. „Vom vedea ce va fi! Dar din păcate, când e vorba de familii numeroase, ca și aceasta, nu rămâne la un singur caz”, a declarat Nicu Moldovan.

Deși s-au relaxat unele din restricțiile impuse populației, anumite măsuri au fost bine gândite pentru a stopa răspândirea virusului Sars-Cov- 2.

Aseară, primarul orașului Beclean a cerut încă o dată respectarea măsurilor impuse, după confirmarea unui nou caz pozitiv.

„Dragi cetățeni, cu părere de rău nu putem da încă vestea mult așteptată de relaxare după starea de alertă, întrucât este confirmată pozitiv o persoană care locuiește pe o stradă aglomerată, strada Obor din Beclean. Rog toate familiile să ia în serios și cu multă responsabilitate sfaturile autorităților în privința izolării și a distanțării sociale, să își acopere gura și nasul atunci când interacționează cu alte persoane și mai ales în spații publice închise. Trebuie să fim cu toții atenți cu sănătatea noastră și a celor din jurul nostru. Multă sănătate tuturor!”, a transmis Nicolae Moldovan pe Facebook.

Bărbatul provine dintr-o familie mai numeroasă. Iar edilul orașului de pe Someș crede că vor mai exista, inevitabil, și alte persoane depistate pozitiv.

„Omul are puțin peste 60 de ani. Nu știm încă de unde a contactat virusul. El a avut un băiat care a venit din Germania. Dar băiatul a stat două săptămâni în carantină instituționalizată. Bine, nu a fost testat. Și oricum nu stă cu el în casă. Poate de acolo a luat. Poate din altă parte, că a tot umblat încoace și încolo. Noi am pus familia în izolare. Acuma DSP-ul se ocupă de ancheta epidemiologică pentru a vedea care au fost contacții direcți. El provine dintr-o familie numeroasă. Și din păcate, când vine vorba de familii numeroase, nu rămâne la un singur caz. Vom vedea!”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Nicolae Moldovan.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...