11.6 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

FII REPORTER: Au scăpat de pisici aruncându-le din mașină, pe geam…!

S-au încins spiritele după o postare în mediul online. Un bistrițean acuză că dintr-o mașină au fost aruncate, din mers, mai multe pisici într-o pungă. „S-au gândit că cel mai bun mod de a scăpa de niște pisici e să le arunce din mers…”

Ionuț Danciu, un tânăr din Beclean, a postat ieri câteva imagini în mediul online. Spiritele s-au încins în momentul în care a și explicat ce e cu mașina din imaginile postate.

„(…) s-au gândit că cel mai bun mod de a scăpa de niște pisici e să le arunce din mers. (…) Data viitoare sper să picați voi din mașină. Nu v-am feri…”, a postat tânărul.

Postarea sa a ajuns rapid pe grupul de Facebook – Protecția Animalelor Bistrița Năsăud. Iar aici s-au încins comentariile și opiniile asupra faptei. S-au cerut informații despre proprietarii mașinii, pentru a se face plângere împotriva lor.

De asemenea, mulți s-au interesat de starea pisicilor aruncate.

„Nu știu exact. Părinții mei au mers după mașina lor, au făcut slalom ca să nu calce pisicile (aproape făcând accident), dar nu au putut opri acolo. I-au făcut poză la număr, apoi poză în lateral și, văzând că li s-a facut poza, mi-au urmărit părinții până la sensul de la poșta veche. Nu s-au oprit ai mei ca să nu intre în vreo altercație”, a explicat Ionuț.

Iubitorii de animale au făcut petiții peste petiții, solicitând autorităților să înființeze o poliție a animalelor, așa cum există și în alte țări.

Momentan, dacă există dovezi clare, polițiștii pot sancționa, pe baza legii privind „rele tratamente aplicate animalelor” sancțiuni.

„Problema e că nu prea ai cum să dovedești, nu se văd pisicile. Nu știe nimeni unde sunt, dacă mai sunt în viață măcar. Dacă domnul din spatele celui care le-a aruncat, le-a ocolit în ultimul moment… cam greu.”, a răspuns un bistrițean referindu-se la plângerile adresate poliției. Polițiștii pot începe cercetările doar dacă există dovezi.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: