18.2 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO Leșu – Probleme la fiecare ploaie, după lucrările de asfaltare! CE promite primarul:

Ploaia a căzut torențial în ultimele zile, porțiuni din județ fiind sub cod portocaliu de ploi și inundații. La Leșu, localnicii spun că problemele apar la FIECARE ploaie. Și că de vină ar fi asfaltările făcute. CUM comentează primarul situația și ce promisiune a făcut:

Zilele trecute, zone din județul nostru au fost sub cod portocaliu de ploi și inundații. Precipitațiile continuă și în aceste zile, iar unii bistrițeni sunt de-a dreptul îngroziți.

La Leșu, localnicii susțin că probleme apar la FIECARE ploaie, nu doar la cele torențiale. Și că de vină ar fi asfaltările făcute.

Asfaltul turnat fără șanțuri, fără susținere! Tot pământul de pe drum intră în grădinile oamenilor. Iar de fiecare dată când ploua, neexistând șanț făcut, toată apa intră în casă. Iar primarul nu are nicio soluție! De cel puțin un an de zile îi aceeași poveste, fără nici o rezolvare, doar casa distrusă! Ne-a spus să sunăm noi și să vorbim, că el nu mai știe ce să facă! E posibil așa ceva??” a scris pe adresa redacției Cristina V.

Iar imaginile trimise vorbesc de la sine:

[arve url=”https://youtu.be/jYRBXAXiQO4″ /]

Primarul Ioan Pop a explicat că în zona unde bistrițeanca are casă, oricum vor exista probleme. Gospodăria se află sub nivelul carosabilului.

E drept că sunt probleme. Firma Miss Group are lucrări în zonă. Contractul e până la final de septembrie. Deci încă sunt în termen. Sunt cumpărate tuburile pentru a fi puse, se lucrează la șanțuri. Acuma, cu toată situația care a fost nu au mai lucrat. Zilele astea a și plouat. Nici nu am cum să îi trag la răspundere pentru că lucrările sunt încă în termen. Mai au de terminat șanțurile, tuburile fiind cumpărate, cum spuneam. Și apoi mai au de turnat un strat de asfalt” a explicat situația primarul comunei Leșu.

În urma discuției cu reporterii, primarul a sunat din nou firma responsabilă de lucrări.

I-am sunat și le-am spus din nou de situația de acolo din zonă. Mi-au promis că mâine vor merge să facă lucrările. Deci se vor rezolva o parte din probleme. Că așa cum vă spuneam, la doamna respectivă, casa e oricum sub nivel. Dar după ce vor face șanțurile și vor pune tuburile, și vor face încă o descărcare acolo, se vor reduce din probleme” a concluzionat primarul Ioan Pop.

Primele lucrări de asfaltări au avut loc în Leșu în 2015.

Porțiunea de drum la care se lucrează acum a fost anunțată spre reabilitare în mai 2019. Pentru tronsonul DJ 172 C Ilva Mică – Leșu – 1.49 km s-au alocat bani din proiectul pe fonduri europene în care au fost prinși spre reabilitare 195,27 km de drumuri județene.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...