17.3 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

VIDEO – Robert Sighiartău (PNL): Măsuri active pentru antreprenori

Pentru marile companii cum sunt Rombat sau RAAL Bistrița sau Comelf vor exista alte măsuri de finanțare. Pe lângă garantarea unor credite de lucru, vor exista inclusiv ajutoare de stat. Astfel încât angajatorii să-și poată păstra angajații și să-și extindă activitatea…”, a explicat deputatul PNL Robert Sighiartău.

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, deputatul Robert Sighiartău s-a referit la criza economică gravă care ne așteaptă.

Au fost companii închise, fiind direct afectate de ordonanțele militare și de starea de urgență. Au fost și companii care au produs în continuare. Însă, din cauza faptului că a scăzut cererea de export, a scăzut și capacitatea de producție.

Foarte mulți oameni nu au mai avut de lucru. Ei au fost introduși în șomaj tehnic. „Mai mult decât atât, în această perioadă, timp de trei luni de zile, statul român acordă companiilor și salariaților 41% pentru angajații care s-au reîntors la muncă. Companiile nu vor plăti dări la stat pentru acești agnajați. Este un beneficiu extraordinar de eficient pentru companii”, a remarcat deputatul Robert Sighiartău.

Deputatul liberal s-a referit și la faptul că se dorește implicarea și mai multor fonduri în investiții publice. „Cum se traduce asta în bunăstarea românului simplu? Companiile din construcții au de lucru. Dacă ele au de lucru, vor angaja în continuare oameni. Pentru că aveau oricum un deficit de forță de muncă. În acest moment, nu doar că nu se fac disponibilizări în sectorul de construcții, ci se angajează și mai mulți oameni, care poate acum rămân fără un loc de muncă în alte părți. Vrem să investim din ce în ce mai mult în obiective publice. Fie că vorbim de școli sau de spitale…”, a mai explicat deputatul PNL.

Interesul guvernului liberal este să țină micile și marile companii în activitate. „Să rulăm și să dăm drumul acestui motor economic. Astfel încât acei angajați care își câștigă banii lună de lună, care au rate sau copii în înreținere – să beneficieze de aceiași bani”, a mai explicat Robert Sighiartău.

Cu ce măsuri economice vrea statul să relanseze economia puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F2181876055292105%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: