20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

VIDEO – Robert Sighiartău (PNL): Măsuri active pentru antreprenori

Pentru marile companii cum sunt Rombat sau RAAL Bistrița sau Comelf vor exista alte măsuri de finanțare. Pe lângă garantarea unor credite de lucru, vor exista inclusiv ajutoare de stat. Astfel încât angajatorii să-și poată păstra angajații și să-și extindă activitatea…”, a explicat deputatul PNL Robert Sighiartău.

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, deputatul Robert Sighiartău s-a referit la criza economică gravă care ne așteaptă.

Au fost companii închise, fiind direct afectate de ordonanțele militare și de starea de urgență. Au fost și companii care au produs în continuare. Însă, din cauza faptului că a scăzut cererea de export, a scăzut și capacitatea de producție.

Foarte mulți oameni nu au mai avut de lucru. Ei au fost introduși în șomaj tehnic. „Mai mult decât atât, în această perioadă, timp de trei luni de zile, statul român acordă companiilor și salariaților 41% pentru angajații care s-au reîntors la muncă. Companiile nu vor plăti dări la stat pentru acești agnajați. Este un beneficiu extraordinar de eficient pentru companii”, a remarcat deputatul Robert Sighiartău.

Deputatul liberal s-a referit și la faptul că se dorește implicarea și mai multor fonduri în investiții publice. „Cum se traduce asta în bunăstarea românului simplu? Companiile din construcții au de lucru. Dacă ele au de lucru, vor angaja în continuare oameni. Pentru că aveau oricum un deficit de forță de muncă. În acest moment, nu doar că nu se fac disponibilizări în sectorul de construcții, ci se angajează și mai mulți oameni, care poate acum rămân fără un loc de muncă în alte părți. Vrem să investim din ce în ce mai mult în obiective publice. Fie că vorbim de școli sau de spitale…”, a mai explicat deputatul PNL.

Interesul guvernului liberal este să țină micile și marile companii în activitate. „Să rulăm și să dăm drumul acestui motor economic. Astfel încât acei angajați care își câștigă banii lună de lună, care au rate sau copii în înreținere – să beneficieze de aceiași bani”, a mai explicat Robert Sighiartău.

Cu ce măsuri economice vrea statul să relanseze economia puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F2181876055292105%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.