12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

FII REPORTER: Dezastru, pe Strada Poștei din Bistrița. Oamenii au cerut ajutorul Primăriei Bistrița, dar au fost ignorați

Familiile care locuiesc pe strada Poștei, în apropiere de Viișoara, sunt inundate la fiecare ploaie. Grădinile lor se transformă în adevărate lacuri, iar animalele sunt în pericol. Au făcut sesizări la Primăria Bistrița, dar nu au primit niciun răspuns. 

Unul dintre bistrițenii care locuiesc în zonă ne-a trimis câteva fotografii, sătul să tot aștepte o reacție din partea autorităților… 

Un vecin și-a redobândit un teren, după ce mătușa să, fosta proprietară, a murit. Omul a astupat șanțul – Pârâul Morii care trecea pe-acolo de ani de zile.

Noi am făcut sesizări la Primăria Bistrița, să vină să redeschidă cumva pârâul. Ne-am interesat, pârâul acela există și pe hartă.

Suntem vreo zece familii afectate de inundații, la fiecare ploaie. Dar sunt terenuri și mai jos de noi unde băltește apa”, ne-a explicat bistrițeanul.

Oamenii din zonă spun că problemele au apărut prin 2003.

Unul dintre proprietari, Vasile Corutiu, care deține pensiunea Fisherman’s, a deviat cursul râului pe lângă terenul băiatului care a primit recent terenul în urma decesului mătușii sale.

Acum vreo 10 ani, a deviat cursul pârâului, pentru că trecea pe terenul lui și îl împărțea în două. L-a deviat spre terenul băiatului, care a acoperit acum șanțul cu totul.

Băiatul nu are nicio treabă. Noi ne dorim că Primăria Bistrița să refacă direcția pârâului așa cum era înainte, să se scurgă în râul Bistrița. Pârâul vine de sus, de la Petrom, prin spate.

Vecinii au strâns semnături, au fost și la Primăria Bistrița, au sunat și la Poliția Locală. Polițiștii au venit, au făcut poze, le-au promis oamenilor că se vor lua masuri. Dar nu s-a mai întâmplat nimic.

„Am făcut sesizări și la ISU BN. Ne-au spus că nu este de competența lor, să ne adresăm Apelor Române. Le-am scris și celor de la Apele Române, dar nu am primit niciun răspuns .

Am înțeles că ține totuși de competența Primăriei. Cei de acolo trebuie să vină să sape șanțul la loc și să refacă așa cum era mai demult cursul pârâului. Sunt vreo 500 de metri până când iese în râul Bistrița.

Din septembrie, apa stă acolo și băltește așa aiurea pe terenurile noastre.

Suntem vreo șapte familii afectate de problema asta din septembrie. Parcă ar fi un lac aici, așa arată… Iar apa nu se mai duce. Dar sunt familii și mai jos de noi. Lor le intră apă chiar și în gospodării.

Iar când plouă, este un mare dezastru… Unui vecin de-acolo i-a inundat animalele și cotețele de porci… N-a venit nimeni să ne ajute cu nimic”, ne-a explicat Niculina B.

Oamenii sunt îngroziți de ploile din primăvară, care vor agrava situația.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. FELICITARI incompetentului politruc Turc și Hangan și consilierului Muntiu ce folosește oamenii și masina primariei sa își mute boarfele. Sa scăpăm odată de voi habarnistilor.

 2. cinev ati vrea sa va asculte?
  Incompetentul de hangan care a fost plecat sa se infrateasca cu Cernautul sau Ucraina?, bineintele pe bani nostri. Oare chiar era nevoie de asfel de excursii?
  Consilieri locali Ciocioc si Brici care nu au avut nimic de spus in sedindele consiliului local doar ridicatul mainilor.au fost gratulati cu cate o excursie, viteji si bravii de ei cum zice in sedinta consilierul Urate.
  Ii doare in kur de noi cetatenii.
  No vedeti ce alegeti ca de promis acuma toti promit pana dupa alegerii dupa care nu ne mai cunosc, devin obraznici, agresivi daca indraznesti sa i deranjezi.

 3. Nu poate primăria rezolva orice, chiar nu se poate. Dacă acel Coruțiu și-a făcut anus împotriva naturii, dati-l in judecată, pe baza documentației solicitată de la primărie, pe care este obligată să v-o ofere.

 4. Mie mi se pare ca si cei care ,,reclama situatia” au vina. Adica cel care a astupat santul, avea tot dreptul daca era pe terenul lui. Iar cei care au probleme, pot pune umarul la treaba si sa isi faca drenaj sau santuri, iar primaria sa le ofere sprijin in sensul de domeniul publicretorica: De ce nu fac sant oamenii ceilalti? Ca le ocupa din teren? Suntem cam ipocriti si nu constientizam ca sunt legi in acest sens, si ele chiar clarifica destul de bine, doar ca oamenii nu sunt buni vecini (alta lege care exista, buna vecinatate)
  Eu mi-am facut un asemenea drenaj, desi nu aveam probleme cu baltitul apei, dar am zis sa previn decat sa tratez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: