24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

FII REPORTER: După experiența de azi-noapte de la Centrul de Permanență, nu mai intru nici de sunt pe moarte

Un cuplu s-a prezentat azi-noapte la Centrul de Permanență din Subcetate. Doar că atitudinea doctorului nu a fost cea așteptată. „Să mă umilească și mai mult? Nici dacă eram pe moarte nu mai intram!”, au spus aceștia.

În cartierul Subcetate s-a deschis, acum patru luni, un centru de permanență medicală. Mai mulți medici de familie fac de gardă, prin rotație.

Un cuplu de bistrițeni s-a prezentat azi-noapte acolo, soția fiind bolnavă.

De ieri se simțea rău soția. Am luat tratament de la farmacie, dar azi noapte a fost mai rău. Am zis că nu e chiar de urgență – spital și că poate primim ceva sprijin de la Centru. Am mers pe la 4 dimineața”, ne-a povestit Cristian.

Doar că la Centrul de permanență, atitudinea medicului a fost total nepotrivită.

„Am ajuns și ușa era închisă. Am sunat. Am așteptat puțin și apoi am mai sunat scurt de două ori. Puțin însemnând 1-2 minute. După încă vreun minut când am dat să plecăm, a ieșit medicul cu o falcă în cer și una în pământ că de ce ne permitem să sunăm de trei ori. Am dat să zic ceva, luat prin surprindere de atitudinea lui, și obosit fiind nu știu ce m-am bâlbâit pe acolo, iar el a început să mă imite”, a mai spus bistrițeanul.

Mai mult, când i-a cerut să se prezinte, răspunsul medicului ar fi fost unul halucinant: „Da ce… Vrei să-mi faci reclamație?

Reporterii Bistrițeanul.ro s-au prezentat puțin înainte de ora 07:00 la centrul de permanență, unde l-au găsit pe medicul Daniel Kis.

„Nu e vorba că nu am vrut să îi ajut. Deci atâta le-am spus. O tot apăsat de nu știu câte ori. Eram dincolo și până mi-am luat halatul și am venit la ușă, ei stăteau cu degetul pe sonerie. Și atâta le-am spus – vă rog frumos, puteați să sunați o singură dată și eu veneam. Atât. Nu i-am certat, nu le-am făcut nimic. I-am invitat pe urmă înăuntru și au refuzat să vină. Atât”, a explicat medicul pentru Bistrițeanul.ro.

Cristian recunoaște că i-a invitat înăuntru, însă nu au mai vrut să meargă.

Păi la cum ne-a tratat și dacă eram pe moarte nu am mai fi putut intra. Ce urma dacă intram? Să ne umilească și mai mult? Și de atitudinea lui și de faptul că a început să mă imite – ironizeze… Acolo ce scuze are?”, a spus Cristian.

Atitudinea ironică și de superioritate a medicului a fost prezentă inclusiv în discuția cu reporterii.

Reporter: „Nu mi se pare normal să îi certați. Atitudinea nu a fost una potrivită!

Medic: „Mai aveți și alte întrebări? Altceva? Alte sfaturi dacă mai aveți de dat?”, a întrebat ironic medicul, conversația fiind întreruptă de un tânăr care s-a prezentat la Centrul de permanență cu o problemă de sănătate.

Reporter: „Da! Ați putea să nu mai fiți ironic!

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...