18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

FII REPORTER: Măcel! Între Jelna și Ghinda de câteva zile se taie stejarii seculari!”

O bistrițeancă revenită după 23 de ani din Germania care și-a construit o căsuță pe strada Codrului ne-a semnalat „măcelul” la care asistă de câteva zile:

…M-am întors de drag după 23 de ani din Germania, din dor de orașul meu frumos și verde.

Am făcut o căsuță pe strada Codrului, strada care desparte Jelna de Ghinda. Nu degeaba se numește așa, ci tocmai pentru că aici este o pădure minunată cu poteci pentru iubitorii de natură vindecătoare.

Cu tristețe și indignare am constatat că de câteva zile se taie stejarii seculari sau cei tineri !

Așa de mult s-a rărit, încât poți să vezi până departe printre copaci.

De vreo trei – patru zile, se taie cu drujba fără milă tot ce „deranjează” pe cel care a cumpăarat pădurea: Budacul de Sus și Dealul Negru, Mi se spune ca pădurea trebuie să aducă profit.

Am făcut plângere la Protecția Mediului, care nu se simte responsabilă, dar și la Garda Forestieră care îmi spune că așa este legea. Sau că de ce mă bag eu…

La Primărie încă nu am făcut sesizare, fiindcă poate dura săptămâni până mi se dă răspuns! Iar până atunci pădurea este ciopârțită toată… ! 

Ieri seară a venit Poliția… Nu știu ce au constatat, dar probabil este totul „legal”, căci astăzi se taie în continuare…!

În Germania, de unde vin eu, oamenii au învățat din greșeli. Și-au dat seama că pădurea ne protejează și nu se mai taie decât cu aprobări bine gândite și analizate…! 

Acest deal este lutos. Rădăcinile îl fortifică și absorb apa de la multele izvoare care altfel se scurg pe sub fundațiile caselor.

A făcut cineva un studiu geo pentru a stabili ce riscuri sunt pentru cei care locuiesc în blocurile nou construite ? Mă refer la cele chiar lângă Podul Jelniei… Doar Dumnezeu îi apără pe cei care s-au mutat acolo. Copacii ar fi ajutat enorm… Dar îi tăiați și nu știu cine dă aprobare negândită pentru așa ceva… ?!? 

Păsările și-au făcut deja cuiburile, animalele au pui… pe ei nu-i protejează nimeni?

Este o rușine! O jale! O durere!”, ne-a scris Maria Bodrog, sperând că „se oprește cumva acest măcel…” 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. vad ca proprietarul a excavat pana la radacina copacilor ( sa-si largeasca terenul ) punind in pericol arborii ! Este permis asa ceva ?! iar apoi vin astialalti ,ocolul silvic Bistrita , sa taie copacii dezradacinati!! Ce convenabil! Avem institutii ,pacat ca sunt populate de barbati in izmene!

 2. Tara nimanui cu aspect de colonie.
  Dusmanii si MAFIA sunt la tot pasul aici in interior.
  Numai paza armata cu glontul pe teava mai face ordine in paduri si desigur o lege simpla si extrem de clara din cateva randuri fara portite de scapare.
  Baiul mare este ca nu se doreste direct din Parlamentul care nu iubeste tara.
  Vom da cu totii socoteala intr-o zi !

 3. Oare ce păzește marele apărător al pădurilor urbane, Cristian Tetcu? La pădurea Codrișor a reușit să ne bage bețe-n roate, Pădurea Ghinzii nu-l interesează?

  • Tetcu e ocupat sa taie copaci in oras fara nicio aprobare si fara sa respecte legea. Dar ca de obicei nu-l vede nimeni, garda de mediu doarme, iar Balan nu mai face crize de isterie pentru cate o creanga fiindca tot ce face mirobolantul ala e perfect dupa ce si-a atins scopul, sa fie el sefu’ si peste spatiile verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!