11.2 C
Bistrița
marți, mai 30, 2023

7 școli de la țară primesc bani să-și ia colecții de jocuri și să-și amenajeze locuri de joacă pentru elevi

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, 7 școli din mediul rural au primit bani pentru a-și face ludoteci și a-și amenaja locuri de joacă pentru elevi. Este vorba despre școli și o grădiniță din Târlișua, Maieru, Parva, Romuli, Teaca, Telciu, Galații Bistriței.

Ministerul Educației finanțează 100 de proiecte de „dezvoltare a serviciilor de educație timpurie complementare”. Dintre cele 100 de proiecte, 7 sunt din județul Bistrița-Năsăud.

Este vorba despre școli și grădinițe din Târlișua, Maieru, Parva, Romuli, Teaca, Telciu și Galații Bistriței. Majoritatea primesc bani pentru a amenaja ludoteci, adică colecții de jocuri și jucării și grupuri de joacă.

Astfel primesc bani pentru ludoteci și grupuri de joacă școlile din Târlișua, Galații Bistriței și Romuli, precum și grădinița din Parva. Școlile din Teaca și Telciu își vor amenaja un „castel al copiilor”.

Ministerul Educației a alocă 103 milioane de euro pentru creșterea capacității sistemului și a calității serviciilor de educație timpurie. Au primit finanțare proiectele din comunități rurale izolate sau defavorizate din punct de vedere economic.

Finanțarea va fi folosită pentru amenajarea, igienizarea și dotarea a minimum 2 săli pentru activități cu copiii, achiziționarea de mobilier și echipamente și materiale necesare amenajării spațiilor nou înființate.

Foto: pexels.com

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...