20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Firma care ar face recrutări pentru Leoni, cercetată penal. Prejudiciu URIAȘ cauzat statului român

Astăzi au avut loc 12 percheziții domiciliare în două județe din țară. În cadrul unui dosar de evaziune fiscală e vizată firma care ar face recrutări pentru Leoni. Prejudiciul adus Statului e unul URIAȘ.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală.

Astfel au avut loc 11 percheziţii domiciliare în judeţul Cluj şi o percheziţie domiciliară în judeţul Arad. Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, comise în perioada 2014 – 2020.

În fapt, ar fi fost evidențiate în actele contabile şi în alte documente legale, cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Totodată, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad. 
Din cercetări a reieșit și că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit” se arată în comunicatul poliției.

Prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei.

Conform ZiardeCluj, ”una dintre firmele principale vizate în ancheta penală este Autofarcab SRL, deținută de Țap Alexandru Arin și Țap Cristofor Florin. Două contabile din județ lucrau cu patru societăți comerciale, din Arad și Cluj, printre care și Autofarcab SRL( obiect de activitate: Fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule), prin intermediul cărora au existat ”contracte la negru”. Sursele susțin că Florin Țap, zis Florinel, este nimeni altul decât patronul Nick Ballroom din Dej. Acesta ar fi asigurat forță de muncă pentru cei de la Leoni Bistrița și Arad”.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: