-1.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Firma care ar face recrutări pentru Leoni, cercetată penal. Prejudiciu URIAȘ cauzat statului român

Astăzi au avut loc 12 percheziții domiciliare în două județe din țară. În cadrul unui dosar de evaziune fiscală e vizată firma care ar face recrutări pentru Leoni. Prejudiciul adus Statului e unul URIAȘ.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală.

Astfel au avut loc 11 percheziţii domiciliare în judeţul Cluj şi o percheziţie domiciliară în judeţul Arad. Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, comise în perioada 2014 – 2020.

În fapt, ar fi fost evidențiate în actele contabile şi în alte documente legale, cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Totodată, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad. 
Din cercetări a reieșit și că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit” se arată în comunicatul poliției.

Prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei.

Conform ZiardeCluj, ”una dintre firmele principale vizate în ancheta penală este Autofarcab SRL, deținută de Țap Alexandru Arin și Țap Cristofor Florin. Două contabile din județ lucrau cu patru societăți comerciale, din Arad și Cluj, printre care și Autofarcab SRL( obiect de activitate: Fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule), prin intermediul cărora au existat ”contracte la negru”. Sursele susțin că Florin Țap, zis Florinel, este nimeni altul decât patronul Nick Ballroom din Dej. Acesta ar fi asigurat forță de muncă pentru cei de la Leoni Bistrița și Arad”.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: