21.3 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

FOTO/VIDEO: Ploaia de ieri a făcut ravagii în comuna Negrilești! 200 de saci cu nisip pregătiți pentru a proteja una din localități

Două localități din comuna Negrilești au fost afectate de ploaia torențială de ieri. Drumuri distruse, gospodării inundate, etc. Se intervine în forță pentru remedierea situației. Iar 200 de saci cu nisip sunt pregătiți pentru a proteja unul din satele comunei.

Codul portocaliu de ploi a făcut ravagii ieri în comuna Negrilești. Au fost inundate terenuri, gospodării, drumuri comunale precum și portiuni din drumul județean.

COD PORTOCALIU de ploi în județ. Mai multe gospodării inundate

Echipe mixte din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița-Năsăud și Cluj, precum și reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență au fost prezenți în zonă în cursul serii și al nopții. Acestea au intervenit pentru deblocarea secțiunilor de scurgere în zona podurilor și scoaterea apei din gospodării.

În momentul actual, echipele mixte continuă intervenția pentru deblocarea torenților, cu două excavatoare (unul pe roți și unul pe șenile) și pentru evacuarea apei din beciuri, cu opt motopompe și una de mare capacitate. De asemenea, sunt pregătiți 200 de saci cu nisip, care vor fi folosiți pentru protejarea localității Breaza” transmit cei de la ABA Someș – Tisa.

Riscul încă nu a trecut.

”Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile  depăşiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare – bazin superior, Șieu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, județul Bistriţa-Năsăud. Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul superior al râului Bistrița (afluent al râului Șieu)” mai spun aceștia.

Reprezentanții ABA Someș Tisa au o rugăminte la populație: ”Să nu traverseze cursurile de apă și să nu desfășoare activități în zonele adiacente albiilor acestora, în perioadele în care sunt emise coduri meteorologice și hidrologice!

ATENȚIONĂRI METEO VALABILE la această oră:

  1. ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 10:00

Zone afectate: Județele Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița-Năsăud

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii, restrânse 40…50 l/mp.

2. ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN
În intervalul de 10 iunie, ora 09:30 – 12 iunie, ora 23:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-35 l/mp.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.