-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Rugăciune ecumenică, azi, la Bistrița: 12 ani de la devastatorul incendiu care a mistuit Biserica Evanghelică

A devenit deja tradiție, în ultimii 12 ani, la Bistrița: În fiecare an, în seara de 11 iunie, locuitorii orașului și reprezentanții tuturor cultelor religioase din oraș își dau întâlnire lângă Biserica Evanghelică din centru. Se vor comemora mâine, 11 iunie, 12 ani de la devastatorul incendiu care a mistuit monumentul-simbol al orașului. 

În 11 iunie 2020, începând cu ora 19.40, în Piața Centrală, va avea loc rugăciunea ecumenică de comemorarea incendiul care a afectat grav Biserica Evanghelică, în urmă cu 12 ani”, a anunțat primarul Ovidiu Crețu. 

Dacă atunci simbolul Bistriței părea distrus iar șansele ca el să redevină ce a fost păreau extrem de mici, iată că astăzi putem spune că cele mai optimiste speranțe de acum 12 ani sunt deja cu mult depășite”, a subliniat primarul Ovidiu Crețu. 

Edilul a amintit și de faptul că peste 2 ani se va finaliza reabilitarea completă a acestui monument istoric: 

Biserica Evanghelică rămâne închisă până în 2022. CE au cerut cei ce se ocupă de reabilitare:

Este „o binemeritată răsplată pentru toți cei care au contribuit la acest efort comun. Le mulțumesc încă odată în numele cetățenilor Bistriței. Și îi asigur că implicarea și susținerea lor a fost deosebit de importantă în acest demers”, a mai transmis primarul Ovidiu Crețu.

Mai important decât faptul că Biserica Eveanghelică renaște astăzi este acela că solidaritatea pe care a declanșat-o acel trist eveniment ne face să privim cu încredere spre viitor. Să realizăm că astfel de încercări ne pot face mai buni, indiferent de ambițiile și pasiunile care, uneori, par a domina viața noastră”, a concluzionat primarul Ovidiu  Creţu. 

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: