16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Firmă de prelucrare a pieilor de animale, luată la puricat de DIICOT. Ar fi dat un tun de jumătate de milion de euro

O firmă de prelucrare a pieilor de animale din Bistrița-Năsăud a fost luată astăzi la puricat de către procurorii DIICOT. În ultimii aproape 10 ani, firma în cauză a dat un tun statului de peste jumătate de milion de euro.

Astăzi a avut loc cea mai mare operațiune de combatere a criminalității organizate din țară. Sute de percheziții domiciliare au avut loc în jumătate din județele țării, în cadrul unei operațiuni denumite „ziua Z”.

Procurorii DIICOT de la Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au efectuat 25 de percheziții domiciliare pe raza a 8 județe și a municipiului București la locuințele unor suspecți și sediile mai multor societăți comerciale.

Începând din 2009, administratorii unei societăți comerciale din Bistrița, care are ca activitate comercializarea pieilor de animale, ar fi constituit un grup infracțional organizat, având ca scop sustragerea de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat de către societatea în cauză.

„Din primele investigații, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională desfășurată se ridică la peste 500.000 de euro”, se arată într-un comunicat făcut public de DIICOT.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.