7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Protestele de la Dumitra au avut efect! Consiliul Județean renunță la groapa de gunoi din pădure

Protestele de ieri de la Dumitra au avut efectele dorite de către sătenii din Tărpiu, care și-au strigat în stradă nemulțumirile legate de gestionarea gropii de gunoi din localitatea lor. Vicepreședintele de Consiliu Județean Ioan Țintean a confirmat faptul că se va renunța la groapa de gunoi din pădure.

În jur de 100 de localnici din Tărpiu au protestat ieri în fața Primăriei Dumitra, nemulțumiți fiind de modul cum este gestionat centrul de la Tărpiu. Picătura care a umplut paharul oamenilor a fost ideea Consiliului Județean de a amenaja celulele doi și trei tocmai în pădurea din apropiere. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Vicepreședintele de Consiliu Județean Ioan Țintean a fost prezent ieri la protest, iar în urma discuțiilor cu oamenii a ajuns la concluzia că mai bine se merge pe planul inițial, de a amenaja celula 2 pe locația veche.

Terenul respectiv, care are 12 hectare, este situat lângă celula 1. Acesta are deja toate avizele necesare, însă este în pantă și este predispus la alunecări de teren, motiv pentru care trebuie să realizate lucrări suplimentare de asigurare.

„Din motive bine definite, pentru siguranța solului și să fie mai ferită localitatea de miros, am decis atunci să amenajăm celula 2 în pădure. Veneau tăiate doar 5,6 hectare, restul era perdea din copaci. Ei (n.r. locuitorii satului Tărpiu) au spus că se opun, deși la început au fost de acord. Eu cred că oamenii nu au înțeles rostul acestei discuții, așa că renunțăm la idee”, a declarat Ioan Țintean pentru Bistrițeanul.ro.

Acesta a mai spus că speră ca lucrările la celula numărul 2 să înceapă încă din toamna acestui an.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...