18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Fostul city-manager George Avram a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce s-a dat revoluționar

Fostul city-manager și viceprimar George Avram a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare în dosarul certificatelor false de revoluționar. Alături de el a mai fost condamnat un bistrițean, Ioan Blaga, ambii fiind judecați pentru cumpărare de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Clujust.ro a făcut public deznodământul dosarului „certificate de revoluționar”, în care au fost judecați și doi bistrițeni: fostul city-manager și viceprimar George Avram și Ioan Blaga. Cei doi au fost trimiși în judecată în 2017, pentru fapte comise în 2015. Au fost judecați pentru cumpărare de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

12 persoane au fost judecate în dosarul „certificate de revoluționar false”. Dintre acestea 3 au fost achitate, iar 9 condamnate de Curtea de Apel București. Printre persoanele condamnate se numără și George Avram și Ioan Blaga.

George Avram a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În această perioadă, fostul city-manager nu are voie să dețină nicio funcție publică.

Avram se întoarce la Primăria Bistrița…pentru muncă în folosul comunității

De asemenea, s-a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani, perioadă în care George Avram trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de Probațiune Bistrița, să primească vizitele consilierului de probațiune, să anunțe schimbarea locuinței, a locului de muncă și deplasările mai lungi de 5 zile.

„În baza art. 93 alin (2) lit. b) C pen. Impune inculpatului să execute următoarea obligație: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociale derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. (…) Impune inculpatului ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bistrița sau în cadrul Primăriei Municipiului Bistrița”, se mai arată în sentința dată de Curtea de Apel București.

Ioan Blaga, cel de-al doilea bistrițean judecat în acest dosar a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Și el trebuie să urmeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată.

Potrivit rechizitoriului, cei implicați foloseau hârtie îngălbenită pe care inscripționau fapte nereale, astfel încât să pară a fi documente scrise în perioada Revoluției din 1989. Documentele îi plasau pe George Avram și Ioan Blaga în București în 21.12.1989, unde chipurile erau arestați, când în realitate cei doi se aflau la Bistrița.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Unde la revoluție?
    In balcon,ul CJ cu Saporo? Ce revoluție a fost în Bistrița?
    Nu trebuie condamnat doar sa returneze bani care ia primit lunar timp de 30 de ani, locul de casa , sa plătească impozitele din urmă și alte facilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...