10.8 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

Fostul preot Cristian Pomohaci scapă de condamnarea cu suspendare în schimbul a 40.000 de lei

Fostul preot și cântăreț Cristian Pomohaci este oficial primul beneficiar al legii care îi scapă pe evazioniști de închisoare. Condamnarea la un an de închisoare cu suspendare a fost transformată în amendă. Fostul preot are de scos din buzunare 40.000 de lei.

Potrivit clujust.ro, Cristian Pomohaci este primul benenficiar al legii care îi scapă pe evazioniști de condamnările la închisoare, în schimbul unor amenzi penale. În urmă cu câteva zile, Tribunalul Mureș a acceptat să transforme condamnarea lui Pomohaci.

În octombrie 2020 acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Acesta a dat înapoi și prejudiciul de 28.000 de euro calculat de procurori. Și-a recunoscut și vina și a avut parte de o pedeapsă mai blândă. De asemenea, acesta trebuia să presteze și 90 de ore de muncă în folosul comunității.

Acesta a închiriat cele 11 proprietăți deținute și declarat la ANAF venituri mai mici decât cele obținute în realitate. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Condamnarea a fost transformată într-o amendă de 40.000 de lei zilele trecute de Tribunalul Mureș. Decizia poate fi contestată.

„Constată intervenirea legii penale mai favorabile raportat cu pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare, aplicată petentului condamnat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Dispune înlocuirea pedepse aplicate petentului condamnat cu aplicarea unei pedepse constând în 200 de zile de amendă reprezentând 200 lei/zi, respectiv 40.000 de lei amendă pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.”, se arată în sentința Tribunalului Mureș.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....