3.7 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Curtea de Apel din Târgu Mureș a menținut sentința inițială primită de preotul Cristian Pomohaci, un an de închisoare cu suspendare și plata prejudiciului cauzat statului român. Preotul trebuie să facă și 90 de ore de muncă în folosul comunității, în localitatea natală Rebrișoara.

Curtea de Apel Târgu Mureș a menținut sentința inițială, de un an de închisoare cu suspendare, în cazul fostului preot Cristian Pomohaci, trimis în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată. Sentința este, astfel, definitivă.

Acesta și-a recunoscut vina și a fost de acord să plătească statului român prejudiciile cauzate, care ajungeau la 136.572 de lei. Practic, acesta a declarat venituri mai mici obținute din închirierea spațiilor și locuințelor pe care le deține.

Cristian Pomohaci va avea de prestat și 90 de ore de muncă în folosul comunității, pe raza comunei natale Rebrișoara. Culmea, instanța nu a dispus și obligativitatea nepărăsirii țării în această perioadă.

”Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, inculpatul a declarat la organul fiscal teritorial venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obţinute în realitate, suma nedeclarată ridicându-se la 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă unui număr de 11 imobile, cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă totală de 136.572 lei (din care suma de 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar suma de 21.885 lei contribuţia asigurărilor sociale de sănătate)”, informa în 2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mai puteți citi despre acest subiect:

Preotul-cântăreț Cristian Pomohaci și-a recunoscut vinovăția! Cu ce pedeapsă s-a ales

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...