22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

FOTO: Au început lucrările la podul acoperit din Coșbuc. Odată reabilitat va putea fi folosit doar de pietoni și bicicliști

Săptămâna aceasta au început lucrările la podul acoperit din Coșbuc, unul dintre puținele astfel de obiective care mai există în țară și în Europa. Odată reabilitat, podul va putea fi parcurs doar de pietoni și bicicliști și de autospeciale în caz de forță majoră.

Localitatea Coșbuc mai are unul dintre puținele poduri acoperite din România și Europa. Acesta a fost construit de grăniceri și meșterii din zonă, după modelul celor din Tirol și încă se ține pe picioare, deși a fost ridicat în 1778.

Ministerul Culturii a alocat anul trecut 3,2 milioane de lei pentru restaurarea sa. De lucrări se va ocupa o firmă locală, care a început șantierul chiar săptămâna aceasta.

În câteva luni, podul va fi funcțional din nou. Potrivit primarului comunei Coșbuc, Ioan Pavelea, odată reabilitat, podul va putea fi parcurs doar de pietoni și bicicliști.

Accesul auto va fi total interzis, fiind prevăzute bariere la intrările pe pod. Acestea pot fi ridicate doar în cazuri de forță majoră, când în zonă trebuie să ajungă repede ambulanța, poliția sau pompierii.

Mai puteți citi:

Podul acoperit de la Coșbuc, construit de grăniceri după modelul celor din Tirol, în sfârșit restaurat

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...