18.3 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Podul acoperit de la Coșbuc, construit de grăniceri după modelul celor din Tirol, în sfârșit restaurat

Localitatea Coșbuc mai are unul dintre puținele poduri acoperite din România și Europa. Acesta a fost construit de grăniceri și meșteri din zonă, după modelul celor din Tirol și este încă în picioare, deși a fost ridicat în 1778. Podul va fi în sfârșit restaurat cu peste 3 milioane de lei.

Podul acoperit din Coșbuc va avea viață lungă! Deși s-a discutat de multe ori despre restaurarea sa, până acum nu s-au găsit fonduri pentru aceste lucrări.  Acesta este unul dintre puținele poduri acoperite din România și chiar Europa și a fost amenajat în 1778.

La podul acoperit din Coșbuc au lucrat grănicerii, dar și meșterii din zonă. Modelul de inspirație este însă tocmai din Tirol.

Podul va fi restaurat cu 3,2 milioane de lei, suma fiind alocată de Ministerul Culturii. Procedura de achiziție publică pentru modernizarea și conservarea podului a fost demarată chiar ieri, a făcut public deputatul Bogdan Ivan.

„La nici o lună de zile din momentul în care am discutat despre blocajele din acest proiect, cu respectarea tuturor prevederilor legale, procedura de achiziție a fost deblocată și suma de 3,2 milioane de lei a fost cuprinsă de Guvernul României în bugetul pe 2022”, a precizat deputatul Bogdan Ivan.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...