-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

FOTO: Bistrițenii, terorizați de tigrul platanului! Micile insecte au invadat orașul

Bistrița este plină de insectele cunoscute drept „tigrul platanului”. Deși micuțe de doar 4 mm, mușcătura lor este una dureroasă. „Nu mai rezistăm! Sunt PESTE TOT! Faceți o dezinsecție în oraș!”, transmit bistrițenii.

„Îmi întind hainele pe balcon și NU pot sta afară să le termin de întins – având balcon deschis – că mă mușcă! Efectiv nu mai pot, de câteva zile! Să nu mai spun că hainele mi-s pline de insectele astea, și nici nu cad dacă scuturi hainele. Trebuie să le iei cu mâna pe fiecare! E plină și plasa de la geamuri de insectele astea! Și mușcătura e chiar dureroasă!”, s-a plâns o femeie din cartierul Subcetate.

Chiar și în parcul Regele Mihai I al României, voluntarii care au oferit activități bistrițenilor, cu ocazia Festivalului „Legendele Cetății” s-au plâns de insecte.

„Nu știu ce Doamne feri sunt insectele astea. Dar se așează pe noi și pișcă foarte tare. Nu mai scăpăm de ele. Efectiv și ieri, și azi… Sunt mici-mici, nici nu le vezi, numai simți că te pișcă ceva foarte tare! Sunt extrem de enervante…!”, au transmis câțiva voluntari reporterilor Bistrițeanul.ro.

Ieri, în mediul online, o altă bistrițeancă a semnalat problema: este plin de insecte și în zona în care locuiește.

Insectele care terorizează bistrițenii de aproape o săptămână sunt cunoscute drept „tigrul platanului”. Ele au dimensiuni mici, între 2 și 4 mm lungime, iar corpul este aplatizat. Capul insectei are culoare gri deschis, ochii sunt bine dezvoltați și au antene scurte.

Sunt întâlnite mai des în zone cu platani, dar în ultimii ani, insectele sunt tot mai prezente în aglomerația urbană, pe terase amenajate cu plante, parcuri sau grădini. De obicei alege plantele, însă se așează și pe pielea omului și mai ales pe hainele de culoare deschisă. Având în vedere că este o insectă mică și transparentă, aceasta poate rămâne pentru mult timp pe haine sau în păr.

Da’ faceți ceva, domn primar! Dezinfectați orașul acesta de insecte! Deja ne intră în case !!!”, au transmis bistrițenii.

rhdr

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...