-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Micuța Gabriela are șanse la o viață normală doar după un transplant. Mâine zboară spre Finlanda unde o așteaptă luni întregi de spitalizare. AJUTĂM?

La doar 7 săptămâni, micuța Gabriela a ajuns la spital și a primit, după investigații multe, un diagnostic greu. Un transplant de rinichi i-ar da șansa la o viață normală, dar și până acolo e cale lungă. Mâine va zbura în Finlanda unde o așteaptă luni de zile de spitalizare PÂNĂ la transplant. Ajutăm și noi???

Alexandra Constantin este bistrițeancă la origini, dar alături de soț și cele două fetițe, s-a stabilit în București. În primăvara acestui an, în familia lor a venit Gabriela Ioana, cea de-a doua fetiță. Părinții însă nu se așteptau la ceea ce a urmat.

Când avea doar 7 săptămâni, a început să se simtă rău, să vomite mult, în jet. Am ajuns cu ea la o clinică de ajutor pentru mame – IOMC – unde am stat internate mai multe săptămâni.

După investigații multe ni s-a pus diagnosticul – sindrom nefrotic congenital sever de tip NPHS1. Mai exact, rinichii ei nu funcționează așa cum ar trebui. Astfel că ea pierde – prin urină – tot ceea ce ar avea nevoie pentru corp. Are acum imunitate ZERO. Începuse și să acumuleze apă în organe, având deja apă la rinichi, în stomăcel și puțin la inimă.

Surprinzător a fost că nimeni nu crezuse inițial că e acest diagnostic. Nu au mai avut cazuri la copii așa mici. De obicei apare după vârsta de un an de zile, nu la un nou născut”, a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Alexandra, mama micuței Gabriela.

Cum medicii ridicau din umeri, Alexandra, soțul ei și cei din familia apropiată au început să trimită mailuri unor medici specializați pe nefrologie, de la marile spitale din Europa.

Am trimis multe mailuri și ni s-a răspuns. Ni s-a transmis ce analize, ce tratamente trebuie făcute, etc. Apoi s-a stabilit că e o boală genetică, așa că în urma analizelor s-a stabilit că e încrucișare de gene tip finlandez. Adică, astfel de cazuri se întâlnesc cel mai mult în Finlanda.

Partea bună este că între timp, prin mailuri, noi chiar luasem legătura cu un medic din Finlanda. Și i-am spus că am vrea să fim tratati acolo. Așa am ajuns să ne îndreptăm spre spitalul din Helsinki”, a mai povestit Alexandra.

Gabriela are nevoie de un transplant de rinichi. Dar pentru asta TREBUIE să ajungă la o greutate de 10 kg. Până atunci, e nevoie să stea în spital cu diferite tratamente care să îi țină acest diagnostic sub control.

Am făcut rost de formularul S2 – prin care ne este decontat – TEORETIC – transportul și tratamentul pe o perioadă de 6 luni de zile. Am vorbit la Departamentul pentru Situații de Urgență, pentru transport și au zis să ne pregătim documentele. Pe când le-am dat, ne-au spus că au sechestru pe aparatele de zbor. Și că un avion militar e prea costisitor pentru a transporta un singur copil. Așa că am fost nevoiți să căutăm și așa am dat de Asociația Blondie, care închiriază aparate de zbor mai mici, pentru transport copii pentru tratament.

Mâine vor avea loc două zboruri pentru 6 copii. Costul e de 60.000 de euro și de aceea am făcut apel, ca oamenii să ajute această asociație. Care vine în ajutorul multora, în momente în care statul după ce îți spune că te ajută, te lasă baltă!”, a explicat Alexandra.

Donațiile se pot face:

DIRECT în conturile Asociației BLONDIE în urmatoarele optiuni:

 • RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI
 • RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO
  • Deschise la ING Bank – sucursala Obregia
  • Asociatia Blondie – Imparte pentru alta parte
  • Banca: INGB CENTRALA
  • SWIFT: INGBROBU
  • BIC: INGB
  • C.U.I. 40914732
 • Revolut: +40 751 360 345
 • PayPal: https://www.paypal.me/asociatiablondie
 • Crypto moneda eGld: erd1wc5us6qsagxzagt436zdhu76rhtf3n8cfa8gzsnz2f89zvk70d3sgmkg6a (Herotag: @asociatiablondie)
 • Donează direct în aplicația BT Pay – Secțiunea “Susține un ONG”.
 • IBAN RO53 OTPV 1150 0155 8499 RO01, deschis la OTP Bank sucursala Brancoveanu București

CE VA UMRA pentru micuța Gabriela

„Noi mâine vom zbura spre Finlanda, cu acest transport medical. Ne vom interna la Spitalul de Stat din Helsinki. Aici vom intra sub observație, monitorizare și tratament până când Gabriela va avea 10 kg – greutate necesară pentru un transplant.

Ne vom muta cu totul, cel puțin pentru o perioadă, acolo. Asta pentru că spitalele din Finlanda NU fac transplant celor din alte țări, decât dacă sunt rezidenți. Soțul a reușit – prin intermediul jobului – să se mute acolo, la sediul central. El și fetița noastră mai mare, de 2 ani și 7 luni sunt deja acolo, ne așteaptă.

Vor urma 6 luni de acte și documente necesare pentru obținerea vizei de reședință, timp în care Gabriela va trebui să ajungă la acea greutate și să facă tratamente. 

Abia apoi va intra pe lista de transplant și va avea șansa să obțină transplantul.

Nu știm exact ce implică acest lucru ca și costuri. Teoretic, prin formularul S2 ar trebui să avem spitalizare acoperită pentru 6 luni. Dar cum am fost lăsați cu ochii în soare cu transportul, nu vreau să mă gândesc că s-ar putea întâmpla la fel cu tratamentul și spitalizarea. Deci sunt multe necunoscute, de aceea apelul meu a fost de a susține Asociația Blondie, pentru cazurile de care se ocupă ei – transport copii.

Pentru noi, asta e realitate. NU e o dramă. E o încercare. E realitatea noastră și trecem prin ea. Facem toate cele necesare. Cele care țin de noi. Și sperăm că totul va fi bine!”, a concluzionat Alexandra Constantinescu.

Dacă cineva dorește să susțină familia, o poate face donând în contul:

 • IBAN: RO87INGB0000999914062017
 • Titular cont: Ioana Alexandra Constantin
 • Banca: INGB CENTRALA
 • Moneda: RON
 • Cod SWIFT/BIC: INGBROBU

Mai multe despre povestea familiei Constantin și a micuței Gabriela puteți citi pe pagina de Facebook a mamei ei, Alexandra.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...