3.3 C
Bistrița
luni, decembrie 8, 2025

FOTO: Bucurie cu gust de ciocolată – Cum aduce Cofetăria Cristina zâmbete în grădinițele din Bistrița

Cofetăria Cristina desfășoară încă din 2017, proiectul „Micul Cofetar”, o inițiativă dedicată celor mai mici membri ai comunității. Atelierele creative de cofetărie au loc atât în grădinițe, cât și în laboratorul propriu al cofetăriei, oferindu-le copiilor o experiență dulce, educativă și interactivă.

Atelierele le oferă celor mici șansa să-și exerseze creativitatea decorând prăjituri, modelând personaje dulci din pastă de zahăr și descoperind, pas cu pas, ce presupune munca într-o cofetărie – totul într-un decor colorat și primitor.

Din dorința de a aduce un strop de magie în viața copiilor, Cofetăria Cristina a lansat în urmă cu șapte ani proiectul Micul Cofetar.

De atunci, zeci de ateliere au fost organizate în mai multe grădinițe sau în laboratorul cofetăriei. Cu această ocazie, micuții au avut ocazia să descopere secretele decorării prăjiturilor. Și-au pus creativitatea la lucru și au gustat, la propriu, din bucuria unei meserii delicioase, având șansa – de ce nu ? – să-și descopere și o pasiune în domeniu.

Ne-am dorit să le arătăm copiilor ce înseamnă arta cofetăriei și să ne implicăm activ în viața comunității. De fiecare dată, am fost răsplătiți cu zâmbete, îmbrățișări și un entuziasm care ne-a încărcat sufletele de energie pozitivă”, mărturisesc cei din echipa Cofetăriei Cristina.

Proiectul s-a desfășurat cu succes atât în cadrul programelor Grădinița Altfel, cât și independent, la cererea educatorilor sau părinților.

În unele cazuri, echipa cofetăriei a mers în grădinițe. În alte cazuri, copiii au fost invitați în laboratorul propriu, unde și-au pus șorțulețele și au devenit, pentru o zi, mici cofetari.

Activitățile includ decorarea prăjiturilor, modelarea diverselor figurine din pastă de zahăr și învățarea unor pași simpli de lucru într-o cofetărie. Totul se desfășoară într-un mediu sigur, colorat și vesel.

Este important pentru noi ca cei mici să înțeleagă câtă muncă și pasiune stă în spatele unei prăjituri frumoase. În același timp, le oferim un cadru unde pot învăța prin joacă, dezvoltându-și simțul estetic, dexteritatea și încrederea în sine”, ne-au mai povestit cei de la Cofetpria Cristina.

Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan este studentă în anul întâi la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Jurnalism și la Facultatea de Istorie si Filosofie, specializarea Studii de securitate - la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la AQUABIS: Posturi disponibile în Bistrița, Beclean, Năsăud și Bârgău

Aquabis caută tehnician în cadrul Secției Apă Canal Năsăud, dar și încasator și cititor contoare la Bârgău. Posturi disponibile și la Năsăud și Beclean! NOI locuri de muncă, în Bistrița, la ARCSIM Construct, Sanovil, Fan Courier sau Crama Jelna. Lista completă, mai jos:  

Primul floromat și pe Valea Bârgăului, de la Florăria Deny! Îl găsiți plin de buchete, non-stop, lângă Profi, în Prund!

Flori non-stop pentru toată Valea Bârgăului, începând de ieri, de la Florăria Deny, care a amplasat...

Restaurantul Decebal, disponibil pentru închiriere: Afacere la cheie

Complex Decebal SA anunță disponibilitatea spre închiriere a Restaurantului Decebal. E vorba despre o afacere complet funcțională, situată într-o zonă cu vizibilitate excelentă, în centrul municipiului Bistrița.