17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

FOTO: Cele mai frumoase costume populare au fost admirate azi, la Maialul elevilor năsăudeni, pe străzile din Năsăud

Cea mai veche manifestare populară din Țara Năsăudului, Maialul Elevilor Năsăudeni, s-a desfășurat azi, pe străzile din centrul orașului. Conform tradiției, elevii liceelor din Năsăud, dar și părinții și bunicii lor au îmbrăcat cele mai frumoase costume.

Năsăudul a îmbrăcat azi straie de sărbătoare, marcând cea de-a 139-a ediție a Maialului Elevilor Năsăudeni.

Parada costumelor populare a început la ora 11:00. După parada populară, au urmat momentele artistice pregătite de reprezentanții fiecărui liceu din oraș.

Autoritățile locale au decernat premii elevilor olimpici.

Maialul elevilor năsăudeni se va încheia cu un concert susținut de trupa The Boulevard și Cleopatra Stratan, spre seară.

Etnologul și realizatorul TV Iosif Ciunterei a surprins, în câteva imagini, spectaculoasele costume populare ale Maialului năsăudean:

FOTO @ Iosif Ciunterei

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Superb foarte frumos…! 👍👍👍👍👍🙋…în viitor ar trebui și ceva nou la maialul elevilor Năsăudeni, cum ar fii portul popular din alte zone ale țării, + dansuri..!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!