21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

VIDEO: Bărbat de 36 de ani din Telciu, reținut pentru port și uz ilegal de armă

Un bărbat de 36 de ani din Telciu – cercetat pentru infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor – a fost reținut astăzi de polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în urma unor percheziții.

Astăzi, 26 mai, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, pentru documentarea faptelor într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.

În urma perchezițiilor, un bărbat de 36 de ani din Telciu – cercetat pentru contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice – a fost reținut pentru 24 de ore.

La percheziții au fost indisponibilizate o armă neletală, supusă regimului autorizării și 4 cartușe aferente, precum și un telefon mobil.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în 19 mai 2024, în timp ce se afla într-un local public din Telciu, bărbatul ar fi scos din buzunarul hainei arma pe care ar fi prezentat-o unor persoane aflate cu el la masă.

După aproximativ 2 ore, acesta ar fi părăsit localul, iar la ieșire ar fi efectuat un foc de armă în plan vertical, în apropierea unei pompe de carburant dintr-o stație peco, aflată în proximitatea localului.

Din verificările polițiștilor a reieșit faptul că arma folosită ar fi fost achiziționată de bărbatul de 36 de ani din Austria, în 2019. Acesta o deținea ilegal la domiciliu, nefiind niciodată autorizat pentru a deține, purta sau folosi arme.

Bărbatul urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările pentru documentarea cauzei sub toate aspectele.

Acțiunea de astăzi a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiștilor din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: