23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

FOTO – „O zi binecuvântată”, la Centrul pentru persoane vârstnice Maieru

În ziua de pomenire a Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana, în chiar „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a vizitat pe vârstnicii găzduiți în Centrul rezidențial pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta” din Maieru.

A fost ziua porților deschise aici, iar IPS Andrei a binecuvântat noul corp de clădire și troița centrului. Totodată, au fost inaugurate patru noi servicii socio-medicale de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu.

Cu sprijinul autorităților locale și județene, în anul 2021, au fost demarate lucrările de extindere a centrului cu încă 4 camere duble cu baie proprie, conform președintelui Asociației „Filantropia Ortodoxă” – filiala Bistrița-Năsăud, preotul Marius Pintican.

La finalul slujbei, IPS Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură. Acesta i-a felicitat pe toți cei care pun în practică faptele milei creștine, implicându-se în activitățile Centrului.

Preotul Marius Pintican i-a mulțumit Părintelui Mitropolit Andrei pentru prezență și binecuvântare. A prezentat activitatea organizației, subliniind că grija față de persoanele vârstnice este o prioritate în cadrul Asociației, care în prezent numără 15 proiecte sociale.

Preotul Marius Pintican a anunțat totodată inaugurarea a patru noi servicii socio-medicale de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu în Maieru, Bistrița, Târlișua și Fizeșu Gherlii.

Pentru întreaga activitate pastorală, administrativă și social-filantropică, IPS Andrei i-a acordat preotului Marius Pintican, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, Crucea Transilvană pentru clerici. De asemenea, și alți binefăcători au primit distincții și diplome de aleasă cinstire

O zi de sărbătoare, plină de bucurie duhovnicească la Ziua Porților Deschise” de la Centrul Rezidențial pentru persoane Vârstnice Sfinții Zaharia și Elisabeta” din Maieru.

Suntem mulțumitori bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfinților Zaharia și Elisabeta, Sfinților Ioachim și Ana – prăznuiți astăzi, și tuturor sfinților ocrotitori ai serviciilor noastre medico-social-filantropice.

Mulțumim Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI, inițiatorul și susținătorul generos al proiectelor noastre, pentru bucuria prilejuită de prezența sa în mijlocul nostru, pentru binecuvântare, rugăciune, cuvântul de învățătură, pentru dragostea și ocrotirea “fraților prea mici ai Domnului Hristos”!

De asemenea, mulțumim soborului preoților slujitori”, a transmis preotul Marius Pintican. 

În acest an Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud împlinește 10 ani de la înființare.

„Astăzi, la Maieru, la inaugurarea noilor spații destinate beneficiarilor Centrului pentru persoane vârsnice, „Sfinții Zaharia și Elisabeta”, am avut onoarea și bucuria de a primi din partea IPS Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”.

Au fost momente încărcate de mari emoții și bucurii duhovnicești. Mulțumesc Părintelui Dr. Marius Pintican, directorul Asociației „Filantropia Ortodoxă Bistrița Năsăud” pentru toată colaborarea noastră și pentru bucuria zilei de astăzi. Sincere felicitări pentru acivitatea filantropică-model la nivel național, pe care o desfășoară în județul nostru.

Mulțumesc artiștilor alături de care am adus clipe de bucurie -folclor și romanțe – în primul rând pentru cei 35 de bătrâni cazați aici, dar și tuturor celor prezenți: Frații Ioachim și Mihai Spânu, Cristina Bugnar, Amalia Țuțuruga și Taraful „Păunița” din Sângeorz Băi, susținut de Florin Hodoroga, Directorul Casei de Cultură „Iustin Sohorca” din Sângeorz Băi, căruia îi mulțumesc din suflet pentru toată colaborarea noastră de muuulți ani. Mulțumesc, Gelu Morar și Mircea Cornea, pentru amplificarea impecabilă sunetului.

Astăzi, a fost cu adevărat o zi binecuvântată”, a concluzionat Alexandru Pugna, managerul Centrului Județean pentru Cultură. Soliștii și muzicienii instituției au completat atmosfera cu un program artistic.

Foto @ Darius Echim / Mitropolia Clujului

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: