16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

FOTO – „O zi binecuvântată”, la Centrul pentru persoane vârstnice Maieru

În ziua de pomenire a Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana, în chiar „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a vizitat pe vârstnicii găzduiți în Centrul rezidențial pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta” din Maieru.

A fost ziua porților deschise aici, iar IPS Andrei a binecuvântat noul corp de clădire și troița centrului. Totodată, au fost inaugurate patru noi servicii socio-medicale de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu.

Cu sprijinul autorităților locale și județene, în anul 2021, au fost demarate lucrările de extindere a centrului cu încă 4 camere duble cu baie proprie, conform președintelui Asociației „Filantropia Ortodoxă” – filiala Bistrița-Năsăud, preotul Marius Pintican.

La finalul slujbei, IPS Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură. Acesta i-a felicitat pe toți cei care pun în practică faptele milei creștine, implicându-se în activitățile Centrului.

Preotul Marius Pintican i-a mulțumit Părintelui Mitropolit Andrei pentru prezență și binecuvântare. A prezentat activitatea organizației, subliniind că grija față de persoanele vârstnice este o prioritate în cadrul Asociației, care în prezent numără 15 proiecte sociale.

Preotul Marius Pintican a anunțat totodată inaugurarea a patru noi servicii socio-medicale de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu în Maieru, Bistrița, Târlișua și Fizeșu Gherlii.

Pentru întreaga activitate pastorală, administrativă și social-filantropică, IPS Andrei i-a acordat preotului Marius Pintican, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, Crucea Transilvană pentru clerici. De asemenea, și alți binefăcători au primit distincții și diplome de aleasă cinstire

O zi de sărbătoare, plină de bucurie duhovnicească la Ziua Porților Deschise” de la Centrul Rezidențial pentru persoane Vârstnice Sfinții Zaharia și Elisabeta” din Maieru.

Suntem mulțumitori bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfinților Zaharia și Elisabeta, Sfinților Ioachim și Ana – prăznuiți astăzi, și tuturor sfinților ocrotitori ai serviciilor noastre medico-social-filantropice.

Mulțumim Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI, inițiatorul și susținătorul generos al proiectelor noastre, pentru bucuria prilejuită de prezența sa în mijlocul nostru, pentru binecuvântare, rugăciune, cuvântul de învățătură, pentru dragostea și ocrotirea “fraților prea mici ai Domnului Hristos”!

De asemenea, mulțumim soborului preoților slujitori”, a transmis preotul Marius Pintican. 

În acest an Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud împlinește 10 ani de la înființare.

„Astăzi, la Maieru, la inaugurarea noilor spații destinate beneficiarilor Centrului pentru persoane vârsnice, „Sfinții Zaharia și Elisabeta”, am avut onoarea și bucuria de a primi din partea IPS Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”.

Au fost momente încărcate de mari emoții și bucurii duhovnicești. Mulțumesc Părintelui Dr. Marius Pintican, directorul Asociației „Filantropia Ortodoxă Bistrița Năsăud” pentru toată colaborarea noastră și pentru bucuria zilei de astăzi. Sincere felicitări pentru acivitatea filantropică-model la nivel național, pe care o desfășoară în județul nostru.

Mulțumesc artiștilor alături de care am adus clipe de bucurie -folclor și romanțe – în primul rând pentru cei 35 de bătrâni cazați aici, dar și tuturor celor prezenți: Frații Ioachim și Mihai Spânu, Cristina Bugnar, Amalia Țuțuruga și Taraful „Păunița” din Sângeorz Băi, susținut de Florin Hodoroga, Directorul Casei de Cultură „Iustin Sohorca” din Sângeorz Băi, căruia îi mulțumesc din suflet pentru toată colaborarea noastră de muuulți ani. Mulțumesc, Gelu Morar și Mircea Cornea, pentru amplificarea impecabilă sunetului.

Astăzi, a fost cu adevărat o zi binecuvântată”, a concluzionat Alexandru Pugna, managerul Centrului Județean pentru Cultură. Soliștii și muzicienii instituției au completat atmosfera cu un program artistic.

Foto @ Darius Echim / Mitropolia Clujului

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.