-0.1 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

FOTO – Cu șanțuri – așa a fost ferită pârtia de schi de mai multe stricăciuni cauzate de ploile abundente de luna trecută

Alunecările de teren au afectat o bucată bună din pârtia de schi din Wonderland. Pentru a împiedica terenul să o ia la vale și în partea de sus a pârtiei, Primăria Bistrița a apelat la… șanțuri. Mai bine de 10 astfel de șanțuri au fost făcute pe pârtia de schi, pentru a permite apei să se scurgă.

Primăria Bistrița este nevoită să cheltuiască mai bine de 100.000 de lei pentru a repara stricăciunile cauzate de alunecările de teren de pe pârtia de schi din Wonderland. Acestea au afectat inclusiv lacul artificial pentru alimentarea tunurilor de zăpadă. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Pentru a contracara alte alunecări de teren, pe care ploile abundente din ultimele luni le-ar fi putut cauza, Primăria Bistrița a apelat la… șanțuri. Mai bine de 10 astfel de șanțuri au fost făcute pe pârtia de schi.

Acestea practic au rolul de a prelua apa de ploaie și a o direcționa spre marginile pârtiei.

În ce măsură municipalitatea va reuși să stabilizeze terenul și să repare stricăciunile cauzate de alunecările de teren până la noul sezon rece, rămâne de văzut.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.