7.1 C
Bistrița
luni, septembrie 20, 2021

FOTO – Cum au reușit niște copii de 10 ani din Beclean să vină cu o soluție pentru îmbunătățirea somnului astronauților

Niște copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean au reușit să vină cu o soluție menită să îmbunătățească somnul astronauților. Este vorba despre un roboțel, din LEGO, care le-a și adus locul al II-lea în cadrul unei competiții naționale.

Niște elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean au reușit să construiască un roboțel din LEGO, al cărui scop este îmbunătățirea somnului astronauților. Culmea, nu este vorba despre elevi de liceu, ci despre copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani.

Cu acest roboțel, Esentza Junior a participat la competiția națională First Lego League weekendul acesta și a reușit să aducă la Beclean argintul, în ciuda faptului că au fost prezenți pentru prima dată la acest concurs.

„Unul dintre roboții echipei Esentza Junior reușea următoarele lucruri: să seteze lumina ambientală la intervale precise de timp, acțiune menită să inducă starea de somn, să detecteze stările de microsomn și să prevină inactivitatea astronauților în momente cheie; să redea muzica relaxantă până când astronautul reușește să adoarmă; să se deplaseze în interiorul navei spațiale în condiții în care lipsește gravitația, robotul reușind să rămână agățat de pereții aeronavei”, precizează revista Esentza a Colegiului Național „Petru Rareș”, pe Facebook.

FOTO: Revista Esentza

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...