6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

FOTO – Cum au reușit niște copii de 10 ani din Beclean să vină cu o soluție pentru îmbunătățirea somnului astronauților

Niște copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean au reușit să vină cu o soluție menită să îmbunătățească somnul astronauților. Este vorba despre un roboțel, din LEGO, care le-a și adus locul al II-lea în cadrul unei competiții naționale.

Niște elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean au reușit să construiască un roboțel din LEGO, al cărui scop este îmbunătățirea somnului astronauților. Culmea, nu este vorba despre elevi de liceu, ci despre copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani.

Cu acest roboțel, Esentza Junior a participat la competiția națională First Lego League weekendul acesta și a reușit să aducă la Beclean argintul, în ciuda faptului că au fost prezenți pentru prima dată la acest concurs.

„Unul dintre roboții echipei Esentza Junior reușea următoarele lucruri: să seteze lumina ambientală la intervale precise de timp, acțiune menită să inducă starea de somn, să detecteze stările de microsomn și să prevină inactivitatea astronauților în momente cheie; să redea muzica relaxantă până când astronautul reușește să adoarmă; să se deplaseze în interiorul navei spațiale în condiții în care lipsește gravitația, robotul reușind să rămână agățat de pereții aeronavei”, precizează revista Esentza a Colegiului Național „Petru Rareș”, pe Facebook.

FOTO: Revista Esentza

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: