8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

FOTO DIN ARHIVĂ: Pentru ce protesta PSD acum șapte ani

Anii au trecut și acum au funcții înalte. Ba au și câștigat două tururi de alegeri. Dar PSD-iștii ar trebui să nu uite că acum șapte ani și ei se aflau în stradă. Pentru ce protestau:

Cetățenii au voie, prin lege, să protesteze. Organizat, frumos, își pot exprima nemulțumirile cu privire la ceea ce se-ntâmplă, la deciziile care se iau sau la oamenii care îi conduc.

Bistrițeanul.ro a căutat puțin prin arhive și a descoperit că acum șapte ani, PSD-ul se afla în stradă. Organiza proteste, pe frig, pe ploaie, pe ninsoare. La un moment dat, doar cu o mână de oameni a scandat zile întregi în fața Prefecturii.

Mica-marea diferență dintre protestatarii de atunci și cei de acum e că în urmă cu șapte ani se ieșea în stradă printr-o organizare a partidelor. Acum, majoritatea protestelor sunt inițiate de societatea civilă, iar partidele sunt privite ca „intruși”.

În 2012, pe când Liviu Rusu era capul județului și Ioan Oltean dușmanul numărul unu, dar nu mai mare ca și Traian Băsescu – inamicul public al țării, PSD-iștii își exprimau nemulțumirile față de modul de organizare al autorităților și de gestionare a banului public. Niciodată protestele lor nu au fost îngrădite deși în mod clar puternicii zilei de atunci nu le priveau cu ochi buni.

Ce declarații făceau politicienii de astăzi atunci? Ia să vedem:
„Am venit cu 20 de oameni să ne exprimăm indignarea și nemulțumirea pentru felul în care an de an se împart banii către primăriile din judet, pentru felul în care Liviu Rusu împarte banii după bunul plac. Pe acest domn nu îl interesează absolut nimic despre comunitățile noastre. (…) Un asemenea om (n.r. Liviu Rusu) ne ignoră, ignoră comunitățile noastre. Pentru ce?! (…) Vrea să fie dictatură, ce vrea să facă acest om?”, spunea Niculae Anghel, primarul de atunci al comunei Coșbuc.

„Din banii pe care i-am primit de la CJ BN, după ce am plătit apa, canalizarea și deșeurile am rămas cu 200 de lei. De acești bani am cumpărat deja lumânări pentru Liviu Rusu, i le-am lăsat pe birou și i-am adus și domnului deputat Ioan Oltean, sper să iasă afară, să i le înmânez”, a fost o parte din mesajul lui Romeo Florian.

Radu Moldovan a explicat atunci că „am învățat în acești ani cum nu trebuie să faci, am învățat cum nu trebuie să te comporți, am învățat cum nu trebuie să îi tratezi pe cetățenii acestui județ. (…) Această instituție este a județului Bistrița-Năsăud, nu este moșia lui Liviu Rusu. Mă angajez în fața celor prezenți că, dacă cu ajutorul dumneavoastră și a lui Dumnezeu voi ajunge să manageriez această instituție, nu voi face niciodată așa cum face Liviu Rusu”.

Anii au trecut și cert este că după protestele din 2012, PSD-ul a câștigat două tururi de alegeri. Acum, ei sunt la putere….Liderii de atunci ai protestelor sunt astăzi în funcții înalte. Radu Moldovan este președintele Consiliului Județean, Dani Suciu tocmai a fost numit vicepremier, Ioan Țintean este vicepreședintele Consiliului Județean, etc.

Iar mai jos, o galerie foto de la protestele din anul 2012.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: