14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

FOTO: Două incendii în Sângeorz Băi. O casă s-a făcut scrum

Pompierii au intervenit de urgență în localitatea Sîngeorz Băi pentru a stinge un incendiu la o casă situată într-o zonă greu accesibilă. De asemenea, la o distanță de 1 kilometru față de incendiu, ard și aproximativ 5 hectare de vegetație uscată.

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Sîngeorz Băi au intervenit la un incendiu izbucnit la o casă de locuit în localitate, pe Valea Borcutului, într-o zonă greu accesibilă.

Accesul autospecialelor de intervenție în apropierea incendiului a fost imposibil din cauza terenului accidentat. Pompierii militari, împreună cu voluntarii, au acționat cu mijloace de primă intervenție pentru lichidarea focarelor.

„A fost afectat un imobil cu destinația casă de locuit și o anexă alipită (pe o suprafață de cca. 140 mp), construit preponderent din material lemnos și aproximativ 500 mp vegetație uscată”, informează Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU BN.

Evenimentul a fost provocat în urma unui incendiu de vegetație, focul fiind scăpat de sub control din cauza vântului. Din fericire nu au fost victime.

De asemenea, pompierii militari de la Garda de Intervenție Sîngeorz Băi intervin în acest momente, la o distanță de aproximativ 1 km față de incendiul amintit mai sus, la un incendiu de vegetație uscată ce se întinde pe o suprafață de cca. 4 – 5 ha.

Potrivit reprezentanților ISU BN, flăcările amenințau, în prima fază, o casă de vacanță. Din fericire, aceasta a fost protejată prin acțiunile pompierilor militari și voluntari.

Și în acest caz, accesul autospecialelor în zonă nu a fost posibil. Se intervine cu ajutorul unor mașini de teren puse la dispoziție de voluntari și cu mijloace de primă intervenție.

Intervenția este în dinamică.

Foto @ ISU BN

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...