-4.1 C
Bistrița
vineri, ianuarie 28, 2022

FOTO – Gerul a alungat piețarii din Decebal. Între timp, vicele anunță măriri de taxe și promite modernizări

Gerul din ultima perioadă a alungat piețarii din Decebal. Asta după ce primarul Ioan Turc spunea în toamnă că are o situație de criză pentru ca producătorii să nu moară de frig. Între timp administrația a uitat de măsuri, dar promite măriri de taxe cu modernizări ce se lasă așteptate.

Primarul Bistriței anunța la final de septembrie anul trecut că producătorii din Piața Decebal nu vor suferi de frig iarna aceasta. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI. Ioan Turc propunea atunci prelate, încălzitoare și material compozit pe jos:

„Pentru că timpul este înaintat, vom închide partea din spate cu o prelată, vom monta acele corpuri, vom pune un material compozit pe jos, pentru că oamenii să nu mai stea cu picioarele pe asfaltul rece și vom avea condiții cât de cât civilizate pentru iarnă”.

Iarna aproape a trecut, iar producătorii au preferat să stea acasă decât să înfrunte gerul de afară și să-și prezinte marfa în Piața Decebal, care îi așteaptă exact ca în toamnă: fără prelată, fără încălzitoare, fără material compozit pe jos.

Întrebat de ce nu s-au pus în practică acele măsuri, viceprimarul Călin Stan prezent la Bistrițeanul Live a pus totul pe seama „neînțelegerilor” cu producătorii: „Unii sunt de acord cu piață deschisă, alții vor o piață închisă”.

Mai mult, viceprimarul Călin Stan spunea că vrea o piață performantă și se pregătesc măriri de taxe. Culmea, acestea vin în contextul în care spațiul nu a fost modernizat deloc nici de fosta administrație și încă nici de actuala administrație.

„O modernizare a pieței se va face. Îmi doresc pe parcursul acestui an să avem o piață care să aducă venit la buget. Încasările să crească. Se vor face și modernizări în piață, de la WC-uri, la curățenie, pe parcursul acestui an se vor face astfel de modernizări”, a precizat Călin Stan, la Bistrițeanul LIVE.

Acesta a mai spus că începând din acest an vor avea prioritate producătorii din județ și abia apoi vor fi acceptați cei din alte județe. Momentan, veniturile aduse de Piața Decebal se învârt în jurul sumei de 10.000 de lei. Producătorii plătesc 12 lei pe metrul pătrat închiriat.

Piața en-gros de pe Tărpiului se mută la LDP

Potrivit viceprimarului, municipalitatea vrea să mute în cele din urmă piața en-gros de pe strada Tărpiului pe Drumul de Centură, pe un teren deținut de LDP.

„Avem de gând să facem piața en-gros pe fostul LDP pe drumul de centură, avem acolo un hectar. Acolo va fi mutată din zona improvizată de pe Tărpiului. În bugetul pe 2021 vor fi alocate sume pentru asta: îndreptat terenul, utilități, există o clădire acolo”, a mai spus Stan.

Terenul în cauză a fost primit de Primăria Bistrița de la Consiliul Județean (în subordinea căruia este LDP) în urma unui schimb de terenuri.

Emisiunea la care a fost prezent viceprimarul Călin Stan o puteți urmări mai jos:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...