17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

FOTO: Hribii regali, gălbiorii și frăguțele, „vedetele” sezonului în pădurile din județ

Gavrilă Albert și Ilie Rînziș, mari iubitori de natură, au făcut o nouă drumeție prin pădurile din județ, în căutare de ciuperci. În cale le-au ieșit hribi regali, un soi rar, gălbiori, dar și frăguțe aromate.

Gavrilă Albert și Ilie Rînziș au fost plecați din nou la „ciupercăreală”, de data aceasta în zone precum Livezile, Strâmba și Feldru.

Printre ciupercile care le-au ieșit în cale se numără hribii regali, gălbiorii, boletus aestivalis, russula vesca sau amanita rubescens.

Hribii regali i-am găsit în zona Livezile, Dumbrava, Strâmba și Feldru. Sunt foarte greu de găsit, sunt mai rari”, ne-a explicat Gavrilă Albert.

Norocul le-a surâs și au dat și de câteva frăguțe aromate, dar și de flori minunate.

„A sosit și vremea frăguțelor… Nu am găsit multe, doar câteva, pentru gust și ornament”, ne-a mai spus acesta.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Nu mai fotografiați toate ciupercile ca poate se uita unii și se duc sa le mănânce. Fotografiați numai pe alea bune .alea vinete și roșii sunt otrăvitoare, or fi ele frumoase dar vaai de le mânanci .

    • Fiți fără grijă, niciuna din ciupercile fotografiate nu sunt otrăvitoare.
      De asemenea, nu cred că niște poze dintr-un articol sunt suficiente pentru a merge la cules. Trebuie mai mult studiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!