-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

FOTO INEDIT: Cele mai picante secrete ale tinerilor bistriţeni, la vedere – „Trăiesc o iubire imposibilă!”

Vocea tinerilor se face auzită zilele acestea într-un mod cu totul deosebit: voluntarii de la Interact Bistriţa-Nosa organizează pentru prima dată Expoziţia unor confesiuni anonime sincere, în cadrul căreia sunt expuse cele mai „indecente” gânduri şi poveşti ale unor bistriţeni anonimi.

Aflată la prima ediţie, Expoziţia unor confesiuni anonime este o iniţiativă curajoasă, care îi provoacă pe elevi, dar nu numai, să îşi pună pe hârtie secretele din viaţa personală. Aşadar, ideea e ca oamenii să scrie pe foaie ceea ce le este extrem de greu ori imposibil de spus în cuvinte, fără să se confrunte personal cu bârfe şi critici dure din partea altora.

Deşi pare greu de crezut, cele mai îndrăzneţe poveşti intime sunt dezvăluite „fără perdea” de aceşti tineri rămaşi, evident, anonimi. De la mesaje abstracte, dar profunde, precum: „Dumnezeu este un paradox” la cele mai picante confesiuni: „Stau cu iubitul meu pentru banii lui”.

Se pare că povestea a început în luna mai, când elevii mai multor licee din Bistriţa au răspuns provocării lansate de voluntarii Interact şi au adunat în cutii poveşti intime şi gânduri care, într-o formă sau alta, reflectă realitatea unei generaţii.

De altfel, cutii au mai fost puse şi în câteva localuri din oraş: în Pasaj, Erin’s Pub ori Plan B. Unele dintre mesaje au fost trimise inclusiv online, după ce s-a răspândit vestea despre iniţiativa acestor tineri.

„E o acţiune menită să facă oamenii să-şi exprime gândurile liber, dar anonim, să-şi ia o greutate de pe umeri, ca să zic aşa. Oamenii trebuie să se deschidă, să încerce să-şi expună gândurile şi, citind ulterior alte mesaje, să înţeleagă că nu sunt singurii care se confruntă cu o anumită situaţie”, declară una dintre fetele implicate în voluntariat, pentru Bistriţeanul.ro.

Printre altele, evenimentul organizat de voluntarii Interact este un foarte bun exerciţiu de cunoaştere a tinerei generaţii, întrucât expoziţia publică a acestor gânduri ascunse face auzită vocea unor adolescenţi care se confruntă cu diverse situaţii.

Iniţiativa tinerilor este inspirată din acţiunile artistei Candy Chang, autoarea celebrei expoziţii de confesiuni denumite Before I Die (Traducere: Înainte să mor).

Confesiunile anonime sunt expuse  în perioada 10-12 septembrie, între orele 14:00 – 16:30, la Centrul Comunitar pentru Tineret – strada Liviu Rebreanu, nr. 18. Publicul larg e aşteptat să citească scurtele mărturisiri picante.

Mia Biligan

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...