Trei dintre cei mai mici bucătari de la Restaurantul Colina din Unirea – Ionuț, Adrian și Elisa Șutu – au impresionat juriul într-o competiție internațională de gătit desfășurată la Istanbul. Competiția a reunit peste 50 de echipe din Turcia, Uzbekistan, Kirghistan, Azerbaijan, Republica Ciprul de Nord, România și Croația.
Ionuț, Adi și Elisa sunt campioni în bucătărie, cucerind deja numeroase premii în concursurile culinare. Ionuț Valentin are 17 ani și este elev la Profilul Economic, la Liceul Grigore Moisil din Bistrița. De la 16 ani este campion recunoscut în gastronomie și pasionat de gătitul la Smoker.
Adi are 14 ani, iar Elisa are doar 12 ani – ambii fiind elevi la Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului.
Impresionanta lor poveste poate fi citită accesând linkul de mai jos:
Cei trei frați au participat recent la o prestigioasă competiție de gătit din Istanbul. Au pregătit cu multă migală, dedicare și creativitate câteva preparate delicioase care nu au trecut neobservate.
La startul competiției s-au aliniat mai mult de 50 de echipe din Turcia, Uzbekistan, Kirghistan, Azerbaijan, Republica Ciprul de Nord, România și Croația.
Categoriile de concurs au fost: Black Box și interpretarea bucătăriei turcești din perspectivă contemporană.
„România a fost reprezentată de Asociația Culturală Euro Est Alternativ prin membrii săi Ionuț Șutu, câștigătorul trofeului Festivalului Peștelui Durabil 2024, Adrian Șutu și Elisa Șutu, la categoria Black Box.
Din ingredientele puse la dispoziție de organizatori competitorii au reușit să propună niște preparate gustoase, aromate și surprinzătoare. Au demonstrat că pentru a mânca bine, trebuie să știi să gătești!
Cinste părinților acestor copiii, Ioana și Adrian Șutu de la Restaurantul Colina din Bistrița pentru educația pe care le-o oferă! Voi menționa din bucatele pregătite ruladă de pui cu sos de roșii cherry, somon cu sos de capere și clătite cu sos de ciocolată și portocale!
Din 2007 până în prezent, Asociația Culturală Euro Est Alternativ, inițiatoarea proiectului Culinariada, își propune să susțină și să demonstreze importanța și efectele educației gastronomice pentru toți copiii, indiferent de drumul pe care și-l aleg în viață din perspectiva profesională!
Bună cunoaștere a tainelor bucătăriei îi va însoți de-a lungul vieții. O alimentație rațională (raționalizată și “raționată”) îi va ajuta să se țină departe de boli și întrebări fără răspuns la nivelul corectitudinii consumului alimentar!
Felicitări Elisa, Adrian, Ionuț Șutu”, a transmis Iulia Drăguț, de la Asociația Culturală Euro Est Alternativ ACCEA.
„Felicitări, dragi copii! Suntem mândri de voi și vă încurajăm să continuați să vă cultivați talentul în arta gătitului”, au transmis emoționați părinții lor, Ioana și Adi Șutu.