4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

FOTO: La nici 12 ani, Vladimir Orza participă la Campionatul Rally Sprint 2021. „Cu tati în suflet…”

Vladimir Orza – fiul regretatului Liu Orza, președintele ACR Bistrița-Năsăud – nu a împlinit încă 12 ani. Dar calcă pe urmele tatălui său și încearcă să-i ducă mai departe visele și planurile…

Vladimir a participat în acest weekend, în calitate de pilot la campionatul național Rally Sprint, în Satu Mare, bifând un rezultat extraordinar.

Ne este foarte greu fără el… Parcă acum ne trezim din anestezie, iar durerea se resimte și mai acut… Dar încercăm să-i ducem visul mai departe. Liu era tare mândru de Vladimir. Cu atât mai mult cu cât participaseră împreună la prima etapă din campionat, în ianuarie… De această dată, l-am însoțit eu, ca și copilot. A fost cel mai mic dintre piloți la categoria sa de Juniori”, ne-a mărturisit Doina Orza, soția regretatului Liu Orza.

Bursier de merit la Colegiul „Liviu Rebreanu”, dar și pilot legitimat

Doina Orza l-a însoțit pe fiul său – Vladimir Orza – la campionatul național ACR Rally Sprint 2021 Satu Mare. A fost cea de-a doua etapă, după ce la prima etapă, în ianuarie, Vladimir participase ca pilot alături de tatăl său.

Evenimentul s-a desfășurat în Poligonul ACR din Satu Mare.

Deși nu are încă 12 ani, Vladimir Orza este deja legitimat ca pilot în cadrul ACR Bistrița-Năsăud. Învață la Colegiul „Liviu Rebreanu”, în clasa a V-a, și primește și bursă de merit.

Vladimir Orza a învățat tot ce știe în materie de pilotaj de la tatăl său, Liu Orza. Tot de la el a moștenit și microbul pasiunii pentru sportul cu motor.

Liu l-a învățat primii pași în acest sport. Au început cu kartingul. Apoi l-a luat cu el în campionatele ACR. Din păcate, acum ne veghează din ceruri… Vladimir și-a dorit să continue ce a început alături de tatăl său. Așa că, deși este un sport foarte costisitor și greu, am hotărât că îl voi susține până în pânzele albe, atâta timp cât el își dorește asta…

Cu mândrie și cu mari emoții, am fost nevoită să-l însoțesc eu de această dată. Nu am terminat pe podium. Ne-am clasat pe locul 4, dar ni se pare un rezultat extraordinar. Mai ales având în vedere că suntem începători…

Cam asta ne-am propus în acest an… Să participăm la cât mai multe etape ale campionatului, să acumulăm puncte și experiență. Să învătăm cât mai mult…”, ne-a explicat Doina Orza.

Vladimir Orza participă deocamdată pe un Peugeot 207. Mama sa ne-a explicat că îi pregătește un VW Lupo, echipat cu tot ce trebuie pentru concursuri.

Etapa a 2-a a Campionatului Național de Rally Sprint s-a desfășurat în Poligonul ACR Satu Mare. Următoarea etapă, în iunie, va avea parte de un circuit în centrul orașului, cu circulație restricționată pentru localnici.

Foto @ WST Photography

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.