16.3 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

FOTO: Luptă acerbă pentru hrană și teritoriu, în parcul municipal din Bistrița!

Câteva imagini superbe – surprinse în parcul municipal din Bistrița – ne dezvăluie în toată splendoarea competiția acerbă care se derulează aici, în încercarea de a cuceri noi teritorii, dar și hrana atât de necesară în sezonul rece.

Câteva imagini splendide au fost publicate ieri pe pagina Biodiversitate și Geodiversitate Bistrița-Năsăud. Ele surprind în toată splendoarea două veverițe roșcate care zburdă în parcul municipal din Bistrița.

Biologul Ciprian Samoilă explică faptul că „suprafața parcului este un habitat propice pentru veverițele noastre autohtone. Ar putea acomoda circa 5-6 indivizi, dacă ținem cont de spațiul teritorial de circa 1 hectar necesar fiecăruia. În funcție de disponibilitatea la hrană, numărul acesta poate varia”, explică Ciprian Samoilă.

Veverițele nu sunt animale sociale, așa cum ne închipuim noi. Ele nu se arată dispuse să își împartă nici teritoriul, și nici hrana.

Cei mai matinali dintre bistrițeni sunt invitați, totodată, să le observe activitatea: La orele dimineții, după răsăritul soarelului, veverițele pot fi observate jucându-se și zburdând printre copacii din parcul municipal. „Dar nu vă lăsați păcăliți! Este o strategie, o competiție pentru hrană și teritoriu…!

Foto @ Biodiversitate și Geodiversitate Bistrița-Năsăud / Ciprian Samoilă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...