2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

FOTO – MINUNAT: A înflorit laleaua pestriță în Pădurea din Șes de la Orheiu Bistriței!

Printre brândușele din Pădurea din Șes de la Orheiu Bistriței au început să apară, timid, primele lalele pestrițe. Delicate și elegante, acestea se numără printre florile protejate prin lege.

Laleaua pestriță, minunea naturii care ne uimește cu frumusețea și fragilitatea ei în fiecare primăvară, a înflorit în pădurea din Orheiu Bistriței mai repede decât în anii trecuți.

Fotograful amator Gavrilă Albert a surprins-o în ipostaze minunate:

Printre brândușe încep să apară timid lalelele pestrițe! În aproximativ două săptămâni locul brândușelor va fi preluat de lalelele pestrițe!”, spune Gavrilă Albert, care a făcut ieri o plimbare printre flori, în Pădurea din Șes.

Lalelei pestrițe i se mai spune și Floarea de Șah și este una dintre cele mai rare şi solitare flori, fiind ocrotită prin lege.

Zilele acestea, Pădurea din Șes de la Orheiu Bistriței ne oferă un peisaj de vis:

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Minunat !
  Politistul local cel mai sensibil , domnul GAVRILA ALBERT cuprinde in palma o frumusete a naturii.
  Multumesc stimate domn pentru pozele aratate si pentru grija deosebita pentru aceasta floare.
  Multumesc BISTRITEANUL pentru acest articol !

 2. Blând gardian, Meleagris,
  Stânjenel al Doamnei Iris,
  Ins deștept – băiat aparte,
  Păzește-mă, mai departe,
  Craii să nu-mi jumulească
  Ceapa, floarea fritillească
  De mândră lalea-pestriță,
  Ca tabla de șah – Bistriță.

 3. Numai vești frumoase să ne aduceți, Bistriteanul.ro !! Primăvară cu soare-n suflet vă doresc dvs și colaboratorilor dvs.
  D-lui Albert toată stima și admirația pentru pasiune și dragostea de natură! L-am observat la „furat” de cadre alături de soția lui la Dorolea la pădure în acest weekend.
  Face ce face și din nou ne încântă cu imagini minunate!! Sănătate multă! Vă urmaresc cu interes!
  Cu admiratie, Matei

 4. Am fost azi 05 03 2024 ora 14 în pădurea din șes dar nu am găsit nici o lalea pestriță , doar brândușe in pâlcuri multe .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.