8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

FOTO: Oaspeți de seamă, ieri, la Centrul „Micul Prinț” din Bistrița…!

Oaspeți de seamă au trecut ieri pragul Centrului „Micul Prinț” din Bistrița! Cei mai importanți oameni ai comunității – salvatorii pompieri, jandarmi și polițiști – au colorat și au înveselit atmosfera, având grijă să le ofere câteva clipe de maximă bucurie „micilor prinți”.

Jandarmii bistrițeni au fost oaspeții copiilor care beneficiază de serviciile Centrului „Micul Prinț” din Bistrița. Copiii au fost foarte încântanți de vizita jandarmilor și au luat cu asalt mașina de intervenție a oamenilor legii.

Toți au fost deopotrivă nerăbdători să se fotografieze sau să o îmbrățișeze cu căldură pe Sașa – unul dintre câinii de serviciu ai Jandarmeriei din Bistrița. Copiii nu s-au ferit să probeze căștile sau scuturile de protecție ale oaspeților.

La împlinirea a 12 ani de la înființarea Centrului „Micul Prinț”, cu prilejul Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului – la Bistrița vor fi organizate pe tot parcursul lunii aprilie o serie de activități social-educative. 

Tehnicile folosite permanent în munca specialiștilor cu copiii centrului implică și costuri enorme pentru fiecare părinte. Iar jandarmii bistrițeni au ales să facă și o donație în valoare de 2.100 de lei, pentru cei care beneficiază de serviciile oferite în cadrul centrului.

Este minunat să putem contribui la accesul acestora la cât mai multe ore de terapie, pentru ca ulterior să poată fi integrați cât mai bine în colectivitate”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Bistrița.

La finalul vizitei, jandarmii le-au propus celor prezenți provocarea de a realiza mai multe desene care să exprime cum îi percep acum pe jandarmi. În final, jandarmii au promis că o să se întoarcă din nou la centru, pentru a organiza o expoziție cu toate lucrările copiilor.

Și polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud le-au fost aproape micilor prinți, într-o zi de sărbătoare atât de specială. Mai mult, aceștia au venit însoțiși de cadouri speciale: baloane cu heliu, care au făcut senzație printre prichindei: 

Scopul acestor activități îl constituie promovarea drepturilor persoanelor cu tulburări din spectrul autist, lupta împotriva discriminării acestora, dar și cultivarea unui spirit comunitar al acceptării și susținerii persoanelor cu o dezvoltare atipică.

Și pompierii de la ISU „Bistrița” i-au vizitat ieri pe Micii Prinți:

În cursul acestui an, Asociația Autism Europa în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița va lansa și un curs dedicat jandarmilor și polițiștilor.

Timp de un an forțele de ordine vor învăța strategii eficiente de intervenție în criză, pentru a încuraja dezvoltarea legislației și a parteneriatelor comunitare în domeniul sănătății mintale.

Cursul a fost creat de medicul primar psihiatru Claudia Ștefănescu și psihologul clinician Ana Dragu.

Este destinat agenților care aplică legea și comunităților care doresc să își instruiască ofițerii cu privire la o intervenție eficientă în cazuri de criză de sănătate mintală. Este foarte util și agenților care doresc să își actualizeze sau perfecționeze strategiile de intervenție. 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.