25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

FOTO – Pasiune moștenită din tată-n fiu: Marian Vlad, 30 de ani printre ceasuri. Recent, a deschis o ceasornicărie în Bistrița

Marian Vlad, originar din Arad, a devenit bistrițean „cu acte-n regulă” în urmă cu 5 ani, iar recent a deschis în Bistrița o ceasornicărie ce-i poartă numele: Ceasornicăria Vlad. Tainele meseriei le-a descoperit de la tatăl lui, încă din copilărie, iar de 30 de ani repară orice ține de ceasuri.

Marian Vlad are 41 de ani, s-a născut în Arad, iar în urmă cu 5 ani s-a mutat în orașul nostru, căsătorindu-se între timp cu o bistrițeancă.

Am descoperit această meserie prin tatăl meu. El muncea într-o fabrică și repara și ceasuri. La un moment dat avea foarte mult de lucru și așa a început totul…Din copilărie am fost pasionat de mecanica fină. Prin anul 1994 am început să repar primele ceasuri„, ne-a explicat acesta.

Câțiva ani mai târziu a absolvit Școala de Arte și Meserii „Spiru Haret” din Constanța – calificarea ceasornicar.

Ulterior am muncit, cam un an de zile, la Fabrica de Ceasuri Victoria din Arad, pe linia de producție. Apoi am lucrat cu mai multe instituții publice, pe partea de mentenanță a ceasurilor publice. Am început și să proiectez și să realizez o serie de ceasuri, de la A la Z.

Primul ceas pe care l-am construit, cu dimensiunile 3×3 metri, a fost montat pe clădirea Colegiului Național „Aurel Vlaicu” din Arad, în 2001, cunoscut la acea vreme ca Liceul Industrial nr. 1 Arad. Acesta a fost proiectul meu de suflet. Am continuat cu un alt ceas, mai mic, de 2×3 metri, pentru Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad…

La Teatrul din Arad am restaurat cadranul și am construit un alt mecanism…Acum am în lucru un prototip, pe care îl voi expune în ceasornicărie când va fi gata”, a mai completat Marian Vlad.

Recent, acesta a deschis, la Bistrița, în clădirea Shopping Center de pe Bulevardul Republicii, mica afacere la care a visat dintotdeauna – Ceasornicăria Vlad.

Aici, aplecat asupra micului banc de lucru, meșterește, la lumina lămpii, la tot ceea ce ține de ceasuri.

Repar orice ține de ceasuri, e o provocare pentru mine. Ceasuri de mână, ceasuri de perete, ceasuri de mobilă, ceasuri de șemineu…Polișez carcase și le curăț cu ultrasunete…Ofer garanție pentru bateriile montate…Însă, ca activitate de bază, să spun așa, repar ceasuri de firmă. Am investit mult în aparatură”, ne-a mai povestit ceasornicarul.

Cel mai scump ceas pe care l-a reparat în Bistrița este un Ulysse Nardin, a cărui valoare se ridică la 20.000 de euro.

E o activitate care mă relaxează, plină de satisfacții și provocări. Fiecare ceas e unic și duce o poveste. Fiecare zgârietură înseamnă ceva…Pentru viitor, îmi doresc să construiesc tot mai multe ceasuri și să termin prototipul la care lucrez acum. E ceva special…„, a mai completat Marian Vlad.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. BRAVO LUI A FOST O MESERIA FAINA -SI O PERIOADA NU A MAI FOSTA ASA CU TEHNICA VENIT .DAR RAMANE SI VOR FI PUTIN CARE VOR MAI STAPANI ACEASTA -ARTA -BINE CA SI LA BN. SA DESCHIS ASA CEVA . TREB. SA AI TALENT -ASA ZIS –DARUL SA PORNESTI UN CEAS CARE STATUSE ASCUNS PRIN PODUL CASEI .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...