1.2 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

FOTO Percheziții la un depozit de cherestea, bănuit de înregistrarea unui transport fictiv de lemn

Polițiștii au descins astăzi la 6 adrese din județ, într-un dosar de fals informatic și falsificarea unei înregistrări tehnice. Administratorul unui depozit de cherestea este bănuit de înregistrarea unui transport fictiv de lemn.

În urma celor 6 percheziții desfășurate astăzi, trei persoane au fost reținute și a fost confiscată cherestea în valoare de peste 170.000 de lei. De asemenea au fost aplicate zeci de sancțiuni pentru nereguli silvice.

Este vorba despre un dosar de fals informatic și falsificarea unei înregistrări tehnice:

„Astfel, în luna august 2022, administratorul unui depozit de cherestea din Bistrița ar fi înregistrat un transport fictiv, pentru cantitatea de 41 de metri cubi de cherestea, către o altă societate care desfășoară activități similare, cu sediul în Lunca Ilvei. Transportul ar fi fost înregistrat ca efectuat de administratorul unei societăți comerciale de transport, din Șanț”, precizează IPJ BN, într-un comunicat de presă.

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele unor persoane fizice și la sediile a 3 societăți comerciale din Lunca Ilvei, Șanț și Bistrița. Cele trei persoane reținute sunt propuse pentru arest preventiv.

„În urma controalelor efectuate astăzi, polițiștii au dispus confiscarea a 198 de metri cubi de cherestea, în valoare de 172.447 de lei. Totodată, au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale la regimul silvic, toate pentru nerespectarea Legii 171/2010, în cuantum total de 33.000 de lei. În urma perchezițiilor, au mai fost ridicate documente contabile cu valoare probatorie, 5 telefoane mobile și un laptop”, mai spun anchetatorii.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...