3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

FOTO: Piața Morii și câteva pasaje și-ar putea schimba fața cu aproape 11 milioane de lei

Municipalitatea are în plan reamenajarea Pieței Morii, dar și a câtorva pasaje din zona centrală. Acestea fac parte din proiectul de regenerare urbană. Pentru lucrările propuse, cheltuielile s-ar ridica la aproape 11 milioane de lei.

Etapa a doua a planului de regenerare urbană a Centrului Istoric cuprinde intervenția la mai multe pasaje și Piața Morii.

Se va interveni în restul pasajelor. E vorba de pasajul VII, II, IV, XIII- Baba Novac, X, Alexandru Vlahuță, strada Dogarilor, IX- cu o intervenție până înspre Piața Mică, și va face acolo o legătură cu strada Ecaterina Teodoroiu și Piața Morii”, anunță administrația locală.

Se are în plan amplasarea de bănci, spații de parcare pentru biciclete, coșuri de gunoi, alveole, locuri de socializare, fântâni arteziene, lucrări de artă, arbori noi plantați etc.

Valoarea proiectului se ridică la 10,6 milioane de lei, din care fonduri atrase, 10,4 milioane lei. Proiectul este însă în faza de pregătire. Totuși, municipalitatea crede că la începutul lunii decembrie să fie depusă cererea de finanțare.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...