8.8 C
Bistrița
luni, mai 23, 2022

FOTO – PRĂPĂD și la Căian după ruperea de nori: Zeci de gospodării inundate, drumuri rupte

O rupere de nori în Munții Țibleșului a făcut prăpăd și în comuna Căianu Mic. „Am zeci de gospodării inundate, drum asfaltat rupt, șanțuri ce trebuie decolmatate… Cu natura nu te poți pune”, a explicat Paul Știr.

O rupere de nori în Munții Țibleșului a făcut prăpăd pe valea cu același nume.

Nu e vorba că a ieșit o vale din matcă. Efectiv după o astfel de ploaie – cel mai probabil rupere de nori – apa de pe dealuri a coborât pe unde a găsit loc. Cu natura nu te pui. În astfel de momente nu e vorba de o vale care iese, este apă care vine cu aluviuni din toate părțile”, a explicat primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

Prăpădul a început în jurul orei 18.00, când apa a început să vină pe drumuri, în curți și grădini. Administrația locală a intervenit până târziu în noapte, iar acum continuă.

Am undeva la 45 de gospodării inundate. Am un drum asfaltat pe care am văzut că l-a rupt în câteva locuri. Avem multe șanțuri de decolmatat. Și trebuie să înțeleagă lumea că în astfel de momente, șanturile, rigolele, nu fac față la un asemenea debit de apă și cu aluviuni. De asemenea, vom duce piatră în curțile oamenilor care au rămas acoperite de noroi. Mai e mult de lucru încă…”, a concluzionat Paul Știr.

UPDATE

Primarul comunei Căianu Mic a transmis, pentru Bisrtrițeanul.ro, că au fost inundate inclusiv curtea Mănăstirii Dobric, curtea Bisericii Penticostale Dobric, curtea școlii și a grădiniței.

Apele s-au retras. Lucrăm la curățarea zonelor” a explicat Paul Știr.

La Spermezeu, primarul explica în LIVE-ul transmis aseară că în 14 ani el nu-și amintește ca Valea Peșterii să iasă din matcă:

VIDEO – DEZASTRU în Spermezeu: ”Niciodată nu am văzut valea asta așa mare”- susține Hognogi

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: