17 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

FOTO – PRĂPĂD și la Căian după ruperea de nori: Zeci de gospodării inundate, drumuri rupte

O rupere de nori în Munții Țibleșului a făcut prăpăd și în comuna Căianu Mic. „Am zeci de gospodării inundate, drum asfaltat rupt, șanțuri ce trebuie decolmatate… Cu natura nu te poți pune”, a explicat Paul Știr.

O rupere de nori în Munții Țibleșului a făcut prăpăd pe valea cu același nume.

Nu e vorba că a ieșit o vale din matcă. Efectiv după o astfel de ploaie – cel mai probabil rupere de nori – apa de pe dealuri a coborât pe unde a găsit loc. Cu natura nu te pui. În astfel de momente nu e vorba de o vale care iese, este apă care vine cu aluviuni din toate părțile”, a explicat primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

Prăpădul a început în jurul orei 18.00, când apa a început să vină pe drumuri, în curți și grădini. Administrația locală a intervenit până târziu în noapte, iar acum continuă.

Am undeva la 45 de gospodării inundate. Am un drum asfaltat pe care am văzut că l-a rupt în câteva locuri. Avem multe șanțuri de decolmatat. Și trebuie să înțeleagă lumea că în astfel de momente, șanturile, rigolele, nu fac față la un asemenea debit de apă și cu aluviuni. De asemenea, vom duce piatră în curțile oamenilor care au rămas acoperite de noroi. Mai e mult de lucru încă…”, a concluzionat Paul Știr.

UPDATE

Primarul comunei Căianu Mic a transmis, pentru Bisrtrițeanul.ro, că au fost inundate inclusiv curtea Mănăstirii Dobric, curtea Bisericii Penticostale Dobric, curtea școlii și a grădiniței.

Apele s-au retras. Lucrăm la curățarea zonelor” a explicat Paul Știr.

La Spermezeu, primarul explica în LIVE-ul transmis aseară că în 14 ani el nu-și amintește ca Valea Peșterii să iasă din matcă:

VIDEO – DEZASTRU în Spermezeu: ”Niciodată nu am văzut valea asta așa mare”- susține Hognogi

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...